Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova knjiga

Amerikanci preko malog Slobe uništili Koštuničinu karijeru

koštunica
Arhiva VL
28.09.2012.
u 09:50


Tadašnji premijer Vojislav Koštunica odobrio je napad na veleposlanstvo SAD-a u Beogradu

Američki diplomati morali su u veljači 2008. uništiti više milijuna dolara vrijednu komunikacijsku opremu u zgradi svoga veleposlanstva u Beogradu koja je u tim trenucima bila napadnuta. A kao osvetu za uništavanje opreme Amerikanci su uništili političku karijeru Vojislava Koštunice! Nepoznate detalje o napadu na američko veleposlanstvo u Beogradu, kada je istodobno napadnuta i zgrada veleposlanstva Hrvatske, otkriva nova knjiga "America's Other Army" (Druga vojska Amerike), autora Nicholasa Kraleva.

Policija se povukla

Bilo je to u danima proglašenja neovisnosti Kosova, koje su odmah priznale Amerika i najvažnije zemlje EU. Čim su se prosvjednici probili preko vanjskog zida američkog veleposlanstva, nekoliko diplomata počelo je uništavati komunikacijsku opremu vrijednu milijune dolara, što je standardna procedura u slučajevima napada, rekao je Cameron Munter, tadašnji američki veleposlanik u Beogradu. Kao što je slučaj sa svim diplomatskim misijama u svijetu, za osiguranje se trebala brinuti lokalna policija.

Uoči napada na veleposlanstvo, Munter je zatražio od srpskih vlasti da rasporede interventne policajce ispred zgrade. To se zaista i dogodilo, ali u ključnom trenutku interventna policija se povukla.

"Policajci su se okrenuli, ukrcali u autobuse i odvezli se. Tako da, kad su stigli huligani, više nikoga od njih nije bilo", prisjeća se Munter. Ubrzo su Amerikanci pronašli dokaze da je tadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica osobno odobrio napad.

"Najbolja je osveta pobrinuti se da taj tip izgubi sljedeće izbore", citira se veleposlanika Muntera u knjizi. Izbori su se održavali za manje od pet mjeseci, a Munter je shvatio da bi najbolji način da Koštunica izgubi izbore bio taj da mu Ivica Dačić, "mali Sloba", i njegov SPS "zabiju nož u leđa".

Sve za hranu i piće

"Naveli smo ga da se preokrene i pridruži proeuropskim snagama. Nismo mu platili, samo smo ga uvjerili. Jedina stvar koju je želio bio je međunarodni legitimitet. Tako da smo nagovorili tadašnjeg španjolskog premijera Zapatera i budućeg grčkog premijera Papandreoua, koji su tada vodili Socijalističku internacionalu, da pozovu Dačića u posjet u inozemstvo. Tetošili su ga jelom i pićem. Obećali su mu da će ga primiti u Socijalističku internacionalu ako se pridruži proeuropskim snagama i on je to i učinio. Zabio je nož u leđa Koštunici", prisjeća se Munter. Dačić je danas premijer Srbije.

>>Američki FBI Koštunici predložio plan lova u 11 točaka - on odbio

Komentara 12

HE
heraklit88
13:39 28.09.2012.

Koštunica je jedan od najmoralnijih , najetičnijh i naqjdosljednijih političara u ex YU. On je deklarirani Velikosrbin, ali sigurno nije marioneta anglocionista. Osim toga, on je obrazovan za razliku od Sanadrea, Tadića, Čede Jovanovića ili Đapića. Sve su to najobičnijeije sluge atlantista koji rade protiv interesa vlastitog naroda, ništa ne znaju i beskrajno su korumpirani. Koštunica je u stanju napisati izvrstan zbornik i protiv cionističkog NATO-a i protiv ulaska u EU koja je marioneta anglocionističe SAD. Koštunica sasvim sigurno nije opskurni kriminalac kao Sanader, Tadići, Čačić ili Čedo Jovanović i gotovo cjelokupna hrvatska pseudo liberalna kavijar ljevica… Hrvatrski politički patulljci i notorni veleizdajnici mogli bi puno toga naučiti od Koštunice glede stranačkih novina (koji u HR uopće ne postoje), publikacija i knjiga i uopće intelektualizma u visokoj politici koji je sastavni dio političke kulture jednog naroda.

LU
Lucina
13:57 28.09.2012.

svima oni zabijaju noz u leda pa i smi sebi

GU
gurman
13:17 28.09.2012.

A kako je dosao Mesic i Josipovic na vlast ? ... hehe ovo je dobro pitanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije