Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Amerikanci pokrenuli veliku ofenzivu u Afganistanu

marinci
AFP/PIXSELL
VL
Autor
Hrvoje Dečak
04.12.2009.
u 16:29

Ofenziva je nazvana Kobrin gnjev, a vojnici će pokušati napasti talibanske komunikacije i putove opskrbe u južnom sektoru.

Američki marinci i afganistanske snage, njih ukupno oko tisuću, pokrenuli su prvu veliku ofenzivu protiv talibana otkako je američki predsjednik Barack Obama odlučio poslati još 30.000 vojnika u tu zemlju. Ofenziva je nazvana Kobrin gnjev, a vojnici će pokušati napasti talibanske komunikacije i putove opskrbe u južnom sektoru.

Stotine vojnika ubačene su letjelicama iza talibanskih linija na područje koje je proteklog ljeta bilo poprište velikih borbi.

Drugi, veći dio snaga usmjeren je prema sjeveru. Inženjeri su probili prolaz kroz minska polja koja su postavili talibani.

Zasad nema izvještaja o žrtvama na strani saveznika.

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
17:01 04.12.2009.

nema nikoga od onih dangubi, tužni sizif, JovaKaraSebe, Tajna000, KristinaN, plavo-jezero i ostalih desperadosa, nije zanimljivo bez vaših glupih komentara:(

SP
Spomenik
17:17 04.12.2009.

Koja je ovo \"ofanziva\" på redu?....Da smo jos na dvije,ili vec na tri brojke?...;););)....I dalje \"kockari\" nisu skuzili da ih Perzijanci zavlace u \"crnu rupu\",i da ih fokusiraju na nebitne ciljeve.....Tako je pocelo i sa SSSR-om,a znamo kako je zavrsio...Uz tu razliku da tamo nisu \"dovlacena\" pojacanja iz zemalja tadasnjih clanica Varsavskog pakta (kao sto to danas radi NATO),da tragedija ne bi bila jos veca,gdje se koliko toliko gledalo da sto manji broj suverenih drzava bude umijesan....!!!!...Drugim rijecima,sto manje umijesanih nacija,manji rizik za ratom vecih omjera!

NJ
Njamanjam
12:06 06.12.2009.

To znači samo jedno: talibani su u rangu četnika \'95. Odlično im ide iživljavanje nad civilima, ali kad dođe netko naoružan i opremljen onda ide ona stara \"bježte noge, posrat ću vas\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije