Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jacob Andrew Ling

Amerikanac imao teškoća s mobitelom? Nije ni znao kakvu dramu obitelj proživljava

Jacob Ling
08.08.2019.
u 19:18

Obustavljena potraga za 19-godišnjakom u koju je navodno bio uključen i FBI

Jacob Andrew Ling, 19-godišnji državljanin SAD-a za kojim je posljednjih dana trajala intenzivna potraga, živ je i zdrav. Nazvao je telefonom danas ujutro članove svoje zabrinute obitelji u Philadelphiji, nakon čega je oko 13 sati sam došao u makarsku policijsku postaju gdje se kasno poslijepodne još nalazio na obavijesnom razgovoru. 


Alarmirali veleposlanstvo

U Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj potvrdili su da im se 19-godišnjak javio te da je intenzivna potraga obustavljena.


– Jutros su nas obavijestili iz američkog veleposlanstva da se osoba za kojom već nekoliko dana intenzivno tragamo javila na telefon svojoj obitelji u SAD-u. Tražili smo od njih da mu prenesu kako se hitno mora javiti našoj policiji, što je on i učinio. Kada smo se uvjerili da je živ i zdrav, obustavili smo potragu. Još traje obavijesni razgovor u Policijskoj postaji Makarska – rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

S obzirom na to da je razgovor s mladim Amerikancem još bio u tijeku, kazala je da joj nisu poznate okolnosti zbog kojih se Jacob Andrew Ling nije javljao obitelji te zašto je bio nedostupan, što je izazvalo paniku, a potom i potragu u koju je navodno bio uključen čak i FBI.
 U svakom slučaju, okončana je drama koju je proživljavala obitelj Jacoba Andrewa Linga koji je trenutačno na proputovanju po Europi. S obzirom na to da im se zadnji put javio krajem srpnja iz Baške Vode, nakon čega su izgubili svaki kontakt, uplašili su se da mu se nešto dogodilo i alarmirali najprije američko veleposlanstvo, a potom i hrvatsku policiju.


Jacob im je, naime, 22. srpnja poslao fotografiju iz Baške Vode, a 25. srpnja im je rekao da mu je preostalo još samo 300 dolara pa su mu na račun uplatili određenu svotu novca. To je bio njihov posljednji kontakt. Uzalud su zvali njegov mobitel, nisu ga mogli dobiti, neprestano je bio nedostupan, a on je njih prestao zvati, pa su se uspaničili. Hrvatskoj policiji, kao i američkom veleposlanstvu u Zagrebu, prijavili su nestanak, zabrinuti jer mu takvo ponašanje, odnosno nejavljanje, kako su više puta isticali, nikako nije svojstveno te su se uplašili da nešto nije u redu.


Slučaj shvatili vrlo ozbiljno

Hrvatska je policija informaciju o nestanku mladića koji svijetom putuje sam shvatila vrlo ozbiljno. Nije izgledalo dobro. Operater nije mogao ući u trag njegovom mobitelu, on nije koristio kartice, a novac koji su mu uplatili na račun nije podigao.


– Policijska postaja Makarska i Odjel općeg kriminaliteta PU obilazili su područje, bili na terenu, provjeravali informacije. Koristili su sva moguća tehnološka sredstva kako bi provjerili kontakte i komunikacije 19-godišnjaka.Češljali smo područje, pretraživali plaže, sve smo provjeravali – kazala je A. Lolić.


Zašto se Jacob Andrew Ling nije javljao, ne zna se, ali neslužbeno je navodno imao poteškoća s mobitelom. Uopće nije znao da mu je obitelj zabrinuta niti da su pokrenuli potragu s drugog kraja svijeta. Nazvao ih je jučer ne sluteći kakvu dramu proživljavaju. 
Njegova obitelj na Facebooku zahvalila je hrvatskoj policiji i američkom veleposlanstvu.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
20:10 08.08.2019.

Pitajte švicarske službe kako bi postupilr u ovakvom slučaju neodgovornog ponašanja. Da su naplaćivali kako se vani radi, naš HGSS bi do sad imao dvije eskadrile helikoptera

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:50 08.08.2019.

Ma kakve teskoce? Tko bi u ovo povjerovao, treba mu naplatit svaku sekundu rada sluzbi.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
19:30 08.08.2019.

jesu dobili račun?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije