Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio otkaz

Amerikanac angažirao Kineze da rade njegov posao za petinu plaće

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Marko Prpić/Vecernji list
16.01.2013.
u 18:39

Dosjetljivi zaposlenik za to je vrijeme svoje "radne" sate trošio na surfanje po eBayu i gledanje snimki s mačkama na YouTubeu

Zaposlenik jedne američke tvrtke dobio je otkaz nakon što je otkriveno da je angažirao kinesku tvrtku da radi njegov posao za samo petinu njegove plaće, piše BBC. Dosjetljivi developer, star između 40 i 50 godina, za to je vrijeme svoje "radne" sate trošio na surfanje po eBayu i gledanje snimki s mačkama na YouTubeu.

Ovaj "outsourcing" možda djeluje kao genijalan plan, no sve je palo u vodu kad su za nj doznali poslodavci. Uprava neimenovane tvrtke angažirala je telekomunikacijsku tvrtku Verizon da napravi istraživanje nakon što su posumnjali da im je netko "provalio" u sustav. Detaljnom istragom na računalu zaposlenika otkrivene su stotine PDF-ova s računima tvrtke iz Shenyanga.

Zaposlenik kojeg opisuju kao tihog, ali talentiranog, trošio je manje od petine svoje plaće od nekoliko stotina tisuća dolara na godinu na kinesku tvrtku koja je obavljala njegov posao, otkriva Andrew Valentine iz Verizona. Poslodavcima se baš i nije svidjela inicijativa zaposlenika pa su mu dali otkaz.

>> Dobila otkaz jer predobro izgleda i zbog toga šefu ugrožava brak

Ključne riječi

Komentara 12

SA
sanjita
19:11 16.01.2013.

genijalac

MR
Mrzim_registraciju
19:11 16.01.2013.

Imao je mjesečnu plaću od nekoliko stotina tisuća USD??? Ako je i u Americi, previše je. Prije mi se čini da je novinar krivo prepisao.

GA
galico
19:10 16.01.2013.

Ime , prezime , mjesto radnje....inače imate puno ovakvih vijesti ..i još svako malo nekakvi roboti tupavi koji bi trebali uzeti poslovi, i to po svim portalima isto... Nemoguće je kod intezivnog razvoja u kojem vrlo često postoji potreba zaa komunikacijom raditi na ovakav način... Čak i da mu rade Kinezi on s njima mora jako puno komunicirati,....rad ne daljinu nije dobar za intezivnu razvojnu okolinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije