Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon mjeseci odugovlačenja

Amerika izglasala pomoć Ukrajini, Zelenski: Današnja presuda spriječit će širenje rata

storyeditor/2024-03-12/2024-03-06T102231Z_2065984131_RC2NF6AVMVBB_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-EAST.JPG
20.04.2024.
u 20:39

Odmah nakon što je zakon usvojen, Volodimir Zelenski objavio je izjavu u kojoj je izrazio zahvalnost objema stranama “i osobno predsjedniku parlamenta Mikeu Johnsonu na odluci koja drži povijest na pravom putu”.

Nakon mjeseci odugovlačenja, Zastupnički dom američkog Kongresa konačno je odobrio vojnu pomoć vrijednu više od 61 milijarde dolara za pomoć Ukrajini u njezinoj očajničkoj obrani od Rusije.

Na dvostranačkom glasovanju 210 demokrata i 101 republikanac pridružilo se podršci Ukrajini, dok je 112 republikanaca – većina članova GOP-a – glasalo protiv. Došlo je nakon što je republikanski predsjednik, Mike Johnson, izbacio niz prijedloga zakona na pod, suočen sa žestokim otporom unutar svoje vlastite Republikanske stranke, od kojih se mnogi protive trošenju više na obranu Ukrajine, piše The Guardian. 

Odmah nakon što je zakon usvojen, Volodimir Zelenski objavio je izjavu u kojoj je izrazio zahvalnost objema stranama “i osobno predsjedniku parlamenta Mikeu Johnsonu na odluci koja drži povijest na pravom putu”. “Demokracija i sloboda uvijek će imati globalni značaj i nikada neće propasti sve dok ih Amerika pomaže zaštititi”, rekao je. “Važni zakon o američkoj pomoći koji je danas usvojio Zastupnički dom spriječit će širenje rata, spasiti tisuće i tisuće života i pomoći objema našim nacijama da ojačaju. Pravedan mir i sigurnost mogu se postići samo snagom. Nadamo se da će prijedlozi zakona biti podržani u Senatu i poslani na stol predsjednika Bidena. Hvala ti, Ameriko!”

 

Ključne riječi

Komentara 10

V0
Vlaskoulicanec4.0
21:05 20.04.2024.

Zvoni kasica prasica komedijaša...

CV
car_vukota
21:47 20.04.2024.

A što kad se potroše svi ti novci? Ili stvarno misle da s ovim završavaju rat?

SE
Serengeti
19:40 21.04.2024.

Ne radi se o pomoći već o zajma. Za par godina ćemo svi mi vraćati taj dug jer Ukrajinci to neće moći sami platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije