Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Američko pismo stiglo kad i hrvatski non-paper: BiH će ostati država triju naroda

Američki državni tajnik Blinken šokirao je sve one koji su mislili (s)rušiti nacionalnu i uspostaviti građansku BiH. Poslao je pismo s jasnom porukom: neće biti nikakvog “Daytona 2” ni bilo kakve dramatične promjene Ustava. Bošnjaci, Hrvati i Srbi u BiH različito su primili poruku

Komentari 10

Avatar southman
southman
12:08 06.04.2021.

Drugim riječima za Hrvate ništa od trećeg entiteta. Za Bošnjake ništa od građanske države. Za Srbe ništa od raspada BiH i priključenja Srbiji. Jednom riječju i dalje svi na gubitku. BiH najviše.

VL
Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:09 06.04.2021.

BiH nikada neće postati normalna zemlja jednostavno zato jer su ta tri naroda nespojiva, među njima su ogromne kulturološke razlike isto kao što je bilo u Jugoslaviji koja se raspala u krvavom ratu, prema tome ovo je gubljenje vremena, trebaa što prije podijeliti BiH.

VL
DU
Deleted user
13:35 06.04.2021.

Samo naivci ne razumiju politiku velikih. Veliki su "plakali" nad sudbinom Hrvata i Bošnjaka, pa ponudili plan Z4 u kome su htjeli blagosloviti njihove osvojene teritorije u RH(imali bi svoj teritorij novac. banku i policiju), Srbi u svojoj lakomosti"sve iliili ništa" odbili, srećom za nas. Potom zapad u BiH nudi Vance-Owenov plan po kome Srbi dobivaju skoro 50% osvojene BiH teritorije povezane sa hrvatskim teritorijama koje su osvojili Srbi u RH, opet srećom srpski politićari megalomani igraju "sve ili ništa". Tada im ćak i Slobo reće" nikada toliko malo ljudi nije napravilo toliko štetu, kao vi na Palama odbijajuči plan, za nas srećom i hvala dragom bogu.Tek potom Zapad mijenja stvarnu politiku prema Beogradu koji je logistićki i vojno uz znanje zapada i istoka vodio rat, a ovi prećani samo služili ko topovsko meso, dok nisu njihovi politićari stekli moć. Kada je Slobo morao kapitulirati došao je kod Amera i dao papir da napišu koji su uvijeti, uz cinićan osmjeh vratili mu prazan papir i rekli otprilike,"raditi će te ono što mi kažemo i uvijek kad dažemo", to vrijedi i danas u BiH. Taktika da se podijeli BiH između tri naroda je taktika srpskih hegemonista s ciljem uništenja Muslimana, a potom su na redu naivni Hrvati, zapad to zna i jasno je to rekao Franji pred Oluju, Ako se udružite sa Muslimanima pobjediti će te, a svijet priznaje samo pobjednike.

VL
DU
Deleted user
12:30 06.04.2021.

Loše vijesti za sva tri naroda u BiH.

VL
LA
lak0
12:28 06.04.2021.

Ako su Blinkenovi postulati glede BiH gotovo identični s non-paperom kojeg je HR uputila EU, onda to ohrabruje.

VL
DU
Deleted user
15:25 06.04.2021.

76% članova sadašnje američke administracije su američki Židovi. Židovi sigurno ljube Bosnu,unitarne Bošnjake,Sarajevo,Stari/Novi most,islam i njihove arapsko/turske zaštitnike. Meni nekad bude žao koliko su ti bos.Muslimani zadrti i pakosni - a neznali i nemoćni.Ne vide dalje od džamije. Srbi se igraju. I s Hrvati i Bošnjacima.Dodik je "rmpalij" pojavom - al nije glup.Dok se mi svađamo oko toga čije je 51% oni ostalih 49% odnesoše u miraz. "Pomozi Bože,pomozi Bože, da se narodi i partije slože,da nam nitko zemlju ne pocepa,da ostane Republika lepa.."

VL
LI
Lipno11
12:54 06.04.2021.

Samo trebate čekati da netko drugi rijesi vas problem,pa onda samo čekajte,čekajte,čekajte........

VL
PO
pointmaker
00:22 07.04.2021.

Da nebi ozakonili mladicevo krojenje granica nozem. Neka se djele po popusu stanovnistva a ne rezultatima rata. Da ovo dozvole na balkanu mira nece biti.

VL
WW
walter wolf
12:43 06.04.2021.

Za ovo su krivi Srbija i Hrvatska vlada oni sprječavaju budućnost BiH

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.