Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA STUDIJA

Američki znanstvenici otkrili: Covid-19 može izazvati i erekciju od četiri sata

Pixabay
09.03.2021.
u 15:57

Američki znanstvenici objavili su informacije o dva takva slučaja. Jedan je zabilježen na Floridi, drugi u Francuskoj

Najmanje dva bolesnika starija od 60 godina, koji su bili zaraženi koronavirusom, dobili su erekciju koja je trajala nekoliko sati, otkrili su američki znanstvenici u novoj studiji objavljenoj u American Journal of Emergency Medicine, koji smatraju da bi prijapizam mogao biti još jedna posljedica infekcije koronavirusom.

Prvi slučaj zabilježen je u Miamiju (Florida) kod 69-godišnjeg pacijenta koji se liječio od Covid-19 na jedinici intenzivnog liječenja. Četiri sata liječnici su nastojali prekinuti erekciju, ali bez uspjeha. Na kraju su višak krvi morali ukloniti špricom. Pacijent je kasnije preminuo od posljedica korone, prenosi Marca.

Drugi slučaj je zabilježen u Versaillesu (Francuska) kod 62-godišnjaka, također zaraženog koronavirusom. I on je nekoliko sati trpio erekciju zbog ugruška za koji su naknadno utvrdili da se 'uglavio' u sitnim žilicama penisa. Liječen je sredstvom za razrjeđivanje krvi, a nakon nekog vremena oporavio se i od Covid-19.

Nedavno istraživanje provedeno na 3000 zaraženih pacijenata pokazalo je da se kod gotovo 30% pacijenta liječenih na intezivnoj njezi javljaju problemi s krvnim ugrušcima

Zaključak znanstvenika je da postoji šansa da je Covid-19 uzrokovao prijapizam kod tih pacijenata, no to još ne mogu sa sigurnošću potvrditi pa još uvijek nije uvršten u listu simptoma. 

Ključne riječi

Komentara 4

EP
Epil
16:33 09.03.2021.

Ma ima taj Covid i pozitivnih strana! Ako mi se to dogodi, hocu prirodno lijecenje, da mi se dovede kakva dama slobodnih shvatanja i ima da me lijeci 4 sata....prirodno, bez lijekova, cijepiva i ostalih otrova.

MA
Matrix5
22:22 12.03.2021.

Wow samo da ovo ne procita stozer

DV
dvor
18:48 09.03.2021.

hahahhaaa zar i zenama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije