Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV ISIS-A

Američki veleposlanik: Hrvatska je partner i saveznik SAD-u

Kenneth Merten
Marko Lukunić/PIXSELL
29.09.2014.
u 15:18

Iz premijerova je govora u Saboru vidljivo da koordiniramo sve akcije, kako je to premijer precizno formulirao, rekao je Merten

Za današnjeg posjeta riječkom brodogradilištu Viktor Lenac američki veleposlanik Kenneth Merten odgovorio je i na pitanja vezana za Međunarodnu koaliciju u borbi protiv ISIS-a.  Novinare je zanimalo jesu li SAD trebale obavijestiti Hrvatsku o njezinu stavljanju na listu zemalja te Koalicije.

- Iz premijerova je govora u Saboru vidljivo da koordiniramo sve akcije, kako je to premijer precizno formulirao. Nemam tome što dodati, Hrvatska je partner i saveznik SAD-u. Raduje nas suradnja s Hrvatskom diljem svijeta oko različitih pitanja, kazao je.

Na izjavu potpredsjednice Vlade Vesne Pusić da će Hrvatska biti dijelom Koalicije protiv ISIS-a, ali da se formalna odluka hrvatske Vlade o tome tek treba donijeti, Merton je tek dodao kako je to stvar hrvatske Vlade.

>> Josipović: Hrvatska neće slati vojsku u borbu protiv ISIL-a

>> Kotromanović: Ne idemo odmah u rat, ali ne bježimo od odgovornosti

Komentara 3

Avatar reference
reference
15:27 29.09.2014.

a dobro, jel to ko nas pitao hocemo li biti partneri I saveznici sa USA ili to mora jel tako gazda kaze. dobro kad smo saveznici I partneri ajde ukinite vize onda.

Avatar reference
reference
20:41 29.09.2014.

navratih mislio bit ce jos koji komentar a ono da nije ova moja dva ne bi se znalo za clanak...eto vasa "ekselencijo" I ovo vam je dokaz koliko ste vi i vasa nakaradna drzava popularni kod hrvata.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
10:39 30.09.2014.

Hrvatska nije USA saveznik, Hrvatska je sasvim nesto durgo i crnje, daleko daleko crnje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije