Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV POBAČAJA

Američki protivnici pobačaja demonstrirali u Vatikanu

demonstrant u vatikanu
Reuters
23.03.2010.
u 15:34

Bijesni zbog prihvaćanja zdravstvenog zakona koji po njima ne ograničava pobačaj dovoljno, Amerikanci su transparentima tražili ekskomunikaciju Nancy Pelosi.

Držeći transparente na graničnoj crti koja razdvaja Italiju i Vatikan, Randal Terry i još šestero protivnika pobačaja demonstrirali su i tražili da se Nancy Pelosi, demokratska zastupnica ključna za proguravanje novog zdravstvenog zakona, izbaci iz Katoličke crkve.

"Bez pričesti za Pelosi", glasio je Terryjev transparent, a drugi su držali transparente kojima su pozivali Donalda Wuerla, washingtonskog nadbiskupa, da je ekskomunicira.

Tim ekstremistima nije dovoljno što u zakonu nema saveznog financiranja pobačaja osim u slučajevima silovanja, incesta i ugroženosti života majke (kompromis u zadnji čas s protivnicima pobačaja, koji je omogućio da zakon bude izglasan); oni su za zabranu pobačaja uvijek i svuda, bez obzira na sve, i samo što ne traže da se iz abecede izbace slova "a" i "p" jer njima počinju riječi "abortus" i "pobačaj".

A bez obzira na to smatrate li da život počinje rođenjem ili začećem, jedna je stvar neosporna: najglasniji su protivnici pobačaja muškarci koji si time uzimaju za pravo da odlučuju što će žena raditi sa svojim tijelom, kao da žene nisu moralno sposobne odlučivati o tome i donijeti tešku odluku hoće li začeto dijete zadržati ili ne. Lako je Randalu Terryju biti toliko glasan, kad on o tome sigurno nikad neće morati razmišljati...

Komentara 1

BV
bvb
09:51 24.03.2010.

Kakav nepristran članak! Svaka čast... Ovaj kompromis je napravljen u obliku nekakve \'predsjedničke uredbe\' ili tako nešto koja nema snagu zakona. Dakle, zakon dozvoljava to državno financiranje, ali ova uredba je protiv toga, međutim nije obvezna u svim slučajevima. Nancyy Pelosi se je svrstala na stranu pobačaja i Crkva je tu prilično jasna iako se ekskomunikacijom nerado služi. Što se tiče žena i da su \'sposobne odlučivati o tome hoće li začeto dijete zadržati ili ne\', po istoj logici možemo muževima dati da po svojoj savjesti odluče hoće li tući ženu ili ne. Ubojstvo je ubojstvo, bez obzira tko o njemu odlučivao i nikako nije svejedno da li smatrate da li život počinje rođenjem ili začećem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije