Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Occupy

Američki policajci suzavcem nasrnuli na mirne prosvjednike

Toni Prostran
Foto: Dino Stanin
1/2
19.11.2011.
u 13:07

Brutalan video snimljen je u petak na Davis kampusu gdje su studenti prosvjedovali protiv nejednakosti i pohlepe banaka

Urbani mitovi o policijskoj brutalnosti sve češće pronalaze svoje uporište u stvarnim događajima. Jedan od njih dogodio se  u petak na Kalifornijskom sveučilištu.

Videosnimka bilježi, naime, kako skupina policajaca prska suzavcem prosvjednike na kampusu Davis. Da stvar bude gora, prosvjednici pokreta Occupy koji su ustali protiv nejednakosti i pohlepe banaka, mirno su prosvjedovali. Sjedili su prekriženih ruku i nogu kada su američki plavci nasrnuli na njih i "napali" ih sprejem.

Studenti prosvjednici nastavili su mirno sjediti, a protestirati su nastavili vikanjem na policajce: "Sram vas bilo!".

Šefica tamošnje policije objasnila je da su prosvjednike morali udaljiti s tog područja jer su predstavljali opasnost. Dozvolili su im, kazala je, da zauzmu jedan dio dvorišta, no oni su se proširili na nedopušteno područje, naglašava.

Najmanje jedan osoba zbrinuta je zbog kemijskih opeklina.

Komentara 127

ST
Startrack
17:32 19.11.2011.

Gorus najgore je sto izgleda na ovom forumu Muslimani odredjuju nase misljenje o Americi.

MC
Marsijan@c6
02:00 20.11.2011.

David Icke 2011 - The Zion MainFrame -YouTube

OB
-obrisani-
16:51 19.11.2011.

ah siroti jadni.....buš ja sam se dokopal malo peneza i branim si ameriku....bil sam gladan i bos oni su mi sve u životu pružili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije