Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomatska (ne)povredivost

Američki obavještajci prisluškuju bečko sjedište UN-a?

UN Beč
Foto: Tatjana Lisjak
24.09.2014.
u 14:21

Austrijski mediji izvijestili su da NSA navodno prisluškuje i u austrijskoj prijestolnici

Nakon što su Kronen Zeitung i austrijski radio i televizija ORF u utorak izvijestili da američka obavještajna služba NSA navodno prisluškuje sjedište Ujedinjenih naroda (UN) u Beču, u kojem je smješteno nekoliko značajnih institucija ove svjetske organizacije, kao što su Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) i UN-ov Ured za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) i druge, dnevni list Österreich u srijedu u tekstu pod naslovom ''Špijunski centar u Beču“ i podnaslovom ''Otkrivena nova prislušna postaja: smještena je neposredno pokraj UN-a“ također piše o američkom špijuniranju Bečana.

List navodi kako je novootkrivena prislušna postaja NSA smještena u kućici od 15 kvadratnih metara koja se nalazi na 37. katu nebodera visokog 140 metara, nasuprot zgrade UN-a u bečkom stambenom okrugu Donaustadt. Dodaje kako ju je po završetku izgradnje prije trinaest godina unajmilo upravo američko Veleposlanstvo u Beču. Neboder je kako se navodi ograđen i pod stalnim nadzorom brojnih kamera, a vožnja dizalom moguća je službeno ''tek“ do 34. kata.

- S krova tornja pruža se slobodan pogled kako na Veleposlanstvo SAD-a u Beču u 9. stambenom okrugu tako i na NSA vilu u Pötzleinsdorfu“, ustvrđuje Österreich i podsjeća kako je prije godinu dana u bečkom Pötzleinsdorfu otkrivena vila američke tajne službe s neposrednom vezom na bečku telekomunikacijsku mrežu i vrtom prepunim satelitskih antena. List napominje kako su lani Amerikanci opovrgli sumnje u špijunske aktivnosti u austrijskom glavnom gradu, kojima su bili podvrgnuti, između ostalih, i od službenog Beča. Austrijski mediji podsjećaju Amerikance kako se od zemalja očekuje da poštuju diplomatsku nepovredivost UN-a kao najvažnije svjetske organizacije.

>>Izrael je prisluškivao telefonske razgovore SAD-a i bliskoistočnih čelnika

>>Američki su špijuni iz NSA-a pratili čak i Obamu!
 

Komentara 3

RA
ranko75
08:19 25.09.2014.

To je bilo i za ocekivati. Svi osim mozda engleza koji misle da u u necemu partneri ameram, grdno se varaju. Oni sve druge smatraju za cigane,a narovno oni sebe mogu smatrati partnerima SAD.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
12:05 25.09.2014.

Jel ima netko iznenaden mozda na takvo ponasanje imperialisticke sile use?

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
12:08 25.09.2014.

USA=UN isti im gazda daje zadace i postavlja ciljeve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije