Naslovnica Vijesti Svijet

Američki ministar zdravstva protivnik je abortusa i kritičar Obamacarea

Donald Trump je kazao da je Tom Price "iznimno kvalificiran za provođenje poništenja i zamjene Obamacarea kako bi se svim Amerikancima pružilo pristupačno zdravstveno osiguranje"
10. veljače 2017. u 11:40 5 komentara 175 prikaza
Tom Price
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/5

Senat je potvrdio u petak tijesnom većinom na položaj ministra zdravstva Toma Pricea, republikanca koji je protiv pobačaja i žestoki je protivnika reforme zdravstvenog osiguranja Obamacarea.

Price (62) je potvrđen s 52 glasa republikanaca dok je 47 demokrata bilo protiv. Zastupnik iz Georgije izabran u Predstavnički dom 2004., Price je radio 20 godina u privatnom sektoru kao ortopedski kirurg.

Donald Trump MIGRANTSKA KRIZA Trump na Twitteru objavio fotografiju snimljenu u Srbiji Xi Jinping SAD-Kina Trump poručio Xiju da će poštivati princip "jedne Kine"

Objavljujući njegovo imenovanje, Donald Trump je kazao da je Tom Price "iznimno kvalificiran za provođenje poništenja i zamjene Obamacarea kako bi se svim Amerikancima pružilo pristupačno zdravstveno osiguranje".

No, demokratski senatori protivni njegovu imenovanju kazali su tijekom rasprave koja je potrajala do zore da će on naškoditi milijunima Amerikanaca koji ovise o Obamacareu.

Taj je zakon za mandata Baracka Obame omogućio da se obuhvati 20 milijuna Amerikanca koji su ranije živjeli bez zdravstvenog osiguranja ranije a čiji je postotak pao sa 16 na 8,9 posto od 2010. do 2016. No, njegovo provođenje bilo je jako kritizirano.

Donald Trump u svom prvom potezu u Bijeloj kući potpisao je odmah nakon inauguracije uredbu kojom je dijelovima svoje administracije naložio da minimaliziraju učinke Obamacarea.

>> Otkriveno o čemu su razgovarali Donald Trump i Vladimir Putin u prvom telefonskom razgovoru

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  a kako to da nikad niste analizirali obamacare, a tolko ga hvalite, i napadate turmpa jer će to ukinuti? pa što ne pišete da je obamin plan napravio suprotno, da su poskupile police osiguranja, i da su generalno svi dignuli ... prikaži još!i cijene, kako bi mogli podnijeti obveze prema toj sirotinji?

 • mksdk:

  Abortus je sastavnica ideologije koja u svojoj osnovi tvrdi da čovjek po svojoj naravi nije iznad mulja (iz kojeg je slučajno i nastao). Stoga, jasno je, da u takvoj misli jedna bezznačajna nakupina molekula (nerođeno dijete) ne može biti nosioc ... prikaži još! nikakvog prava. Stoga, puna podrška Trumpu i njegovom osoblju u borbi protiv ovakve krive ideologije.

 • aabbcc:

  .. eto ti sad, puna bijela kuca malih Slovenaca