Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Američki milijarder traži pomoć premijerke Kosor

Robert Benmosche
Reuters
04.02.2010.
u 11:37

Robert Benmosche, predsjednik najpoznatije američke osiguravajuće kuće AIG, od američkog veleposlanstva zatražio je posredovanje u susretu s premijerkom Kosor.

Američki miljarder Robert Benmosche i pelješka vinogradarka Marija Mrgudić odlučili su zatražiti pomoć premijerke Jadranke Kosor zbog reketa lokalnih vlasti na Pelješcu, piše 24 sata.

Predsjednik najpoznatije američke osiguravajuće kuće AIG, od američkog veleposlanstva zatražio je posredovanje u susretu s premijerkom.

Robert Benmosche i Marija Mrgudić prije dvije godine krenuli su u vinarski posao težak nekoliko milijuna eura. Kupili su zemlju, posadili loze i počeli graditi vinariju. Vrlo brzo zaustavljeni su uz objašnjenje da se pola parcele predviđene za gradnju pogona nalazi izvan građevinske zone.

Pokušali su stvari riješiti polako i po zakonu, a više puta im je natuknuto kako bi 50.000 eura riješilo sve probleme, piše 24 sata.

Marija se bezuspješno obraćala lokalnim i županijskim vlastima pa i nadležnom ministarstvu. Sada su odlučili pomoć zatražiti na najvišoj razini jer ne žele plaćati ucjene ljudi koji koče razvoj svoga rodnog kraja

Komentara 35

64
64goran64
18:12 04.02.2010.

hr76 mislim da nisi dobro shvatio.Čovjek ne trazi da mu se omoguči gradnja nego da se ispita tko trazi mito.Pa to je na kraju i dobro i za taj kraj i za cjelu Hrvatsku da se tim parazitima stane na kraj,jer oni nedaju graditi ne zbog kršenja urbanističkog plana,nego zato što se njima osobno ništa neda.

XA
xaron
18:53 04.02.2010.

Covjek hoce da gradi gdje je njemu volja a ne tamo gdje to zakon dopusta. To nemoze u USA, ali ovdje medju Indijancima mora biti po njegovom. Pa zna se valjda tko je gazga.

C0
cs5.0
14:33 04.02.2010.

i u americi su culi da kosor ne tolerira korupciju i kriminal...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije