Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
500.000 $ PO OSOBI

Američki milijarder traži 80.000 dobrovoljaca za odlazak na Mars

'mars1_nnn_obz_050912'
''
27.11.2012.
u 18:47

Elon Musk vjeruje da bi se u sljedećih 20 godina Crveni planet mogao kolonizirati

Imate 500.000 dolara viške i ne znate više što biste radili na Zemlji? Možda bi vam mogla pomoći ponuda američkog milijardera Elona Muska koji traga za 80.000 dobrovoljaca koji bi se pridružili njegovu ambicioznom planu kolonijalizacije Crvenog planeta.

Taj je osnivač i izvršni direktor privatne svemirske kompanije ''Space X'' te prvi privatni svemirski poduzetnik koji je uspješno obavio lansiranje na Međunarodnu svemirsku stanicu nedavno iznio svoj 20-godišnji ambiciozni plan preseljenja, a on bi započeo malim koracima, odnosno odlaskom grupe od 10 svemirskih pionira.

Dobrovoljci bi sa sobom ponijeli strojeve za proizvodnju umjetnog gnojiva, kisika i metana te građevinski materijal za izgradnju kupola u kojima bi se uzgajale žitarice sa zemlje.

Musk vjeruje da je izgradnja samodostatne civilizacije na Marsu stvarnost, a ne znanstvenofantastični mit te da bi se u projekt putem financiranja trebala uključiti i američka vlada.

Kako bi se približio svom snu, milijarder trenutačno pokušava izgraditi veliku raketu koja bi omogućila masovne transporte za izvanzemaljsku kolonijalizaciju.

>>Curiosity na Marsu otkrio 'podatke za povijesne udžbenike'

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
19:18 27.11.2012.

nek idu Politicari prvi tamo,,,,,oni su dobri Domoljubi,,heheheh

Avatar commentator
commentator
19:52 27.11.2012.

Kakav nelogični članak (tipičan za večerbljak:) prvo gore pišu: 500.000 po osobi, zatim ispod pišu kako američki milijarder traži 80 000 dobrovoljaca, dovdje se prosječnom čitaču nameče zaključak da taj genijalac nudi svakome po 500 tisuća komada, ali tu nijee kraj jer "politikin zabavnik" započinje članak sa: Imate 500 tisuča dolara i neznate što biste radili na Zemlji? I nastavlja - možda bi vam mogla pomoči ponuda milijardera ...itd. Sada recite vi meni tko je ovdje kinez?

GL
Glista
22:44 28.11.2012.

Sve lijepo, ali nitko nije upitao ono najvaznije: Sto ce tamo? Kolonizirati zasto? Da dokazu da mogu? Jel ima tamo nekih resursa u obilnim kolicinama kojih ovdje nema? Ne. Ako zele ici zbog avanture, to je druga stvar, ali to nece biti kolonija, jer ce se SVIMA prohtjeti natrag na Zemlju nakon par mjeseca avanture. Kolonizirati Mars je najobicniji hir. Planeta Zemlja nije prenapucena - jos uvijek ima nenaseljenih prostransava koja su zemaljski RAJ u usporedbi sa Marsom (Sibir, sjever Kanade...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije