Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trumpov veleposlanik u EU:
Povratak na članak

“Američki LNG poput pada Berlinskog zida”

Uvoz američkog plina u EU povećan je 272 posto od kraja srpnja prošle godine, a očekuje se da će i dalje rasti.

Komentari 14

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
20:00 14.05.2019.

A navodno su ti lng bezveze stvar ... neko laže

VL
DU
Deleted user
20:11 14.05.2019.

Evo što će nam uvaljivati skupi lng umjesto jeftinog ruskog plina. Ali zašto od nas usput još radi i budale očekujući da ćemo sve to pristojno prešutjeti. I to netko tko je puno gluplji i beskrupulozniji od nas.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:04 15.05.2019.

svatko tko javni novac uloži u ovu američku glupost mora završiti u lepoglavi. energetska neovisnost se postiže pametnim ulaganjima i odnosima. dal je vama jasno da tih 272% povećanja je zanemarivo. da cijele godine amerikanac u europu ne dopremi plina kao rusija u jednom danu?! da je većina tog plina u stvari ruski plin iz lng terminala yamal?! američki lng brodovi su prve mušterije ruskih lng terminala, prvi kupac engleska.... i rus gradi lng... plaćat ćemo mi plin debelo iznad tržišne cijene zbog amerikanaca.

VL
ST
stomugromova
21:52 14.05.2019.

Tko ne želi kupovati američki ukalupljeni plin dobit će tomahawk raketama

VL
DU
Deleted user
22:49 14.05.2019.

jos 70tih su ameri zagrizli sa krk sa tom idejom.

VL
HO
homofob
01:47 15.05.2019.

Sto trenutno odreduje cjenu ruskog zemnog plina? Kako Rusi formiraju cjenu? Prodaju ga po najvisoj cjeni koju mogu postici a konkurencija za sada gotovo nepostojeca! Koja je trenutna cjena akerickog plina? Najvisa koju mogu postici s nekim prednostima nad ruskim ili 5 lipa jeftinije od ruske. Sta ce Rusi uciniti da zadrze sadasnje trziste i rjese se americke konkurencije? Srezat ce svoje cjene osjetno do mjere gdje misle da je cjena Amerima ekonomski neinteresantna. Ako pogode pravu cjenu i otjeraju Amere Rusi ce drzati tu cjenu 5 - 6 mjeseci a onda vise ili manje brzo vratiti se na stare cjene pa potom poskupiti plin da nadoknade manjak zarade koju su imali u ratu cjenama protiv Amera. Tada ce Ameri ponovno doci na trziste s tako niskom cjenom da ce mozda cak i gubiti u trgovini (samo neko vrijeme - do godinu, godinu i pol) da ce se Rusima smraciti pred ocima jer ce ostati bez prihoda drzavi. Jedna stvar oko cjene plina u Americi: NITKO ne zna koja je najniza cjena kostanja plina a ona je niza nego si mozete sanjati jer infrastruktura je davno izgradena, plin sam izlazi i jedino ga treba ocistiti od parafina i pumpati puhalima u mrezu. Usporedite s pitanjem: Koliko je skuplja voda iz Save u Slavonskom Brodu u odnosu na cjenu u Zagrebu? Cjena je skrivena u dimu i magli a to je najveca poslovna tajna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.