Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protivnici

Američki kongresni odbor nema rješenje za smanjenje duga

clinton, obama (1)
Reuters/PIXSELL
22.11.2011.
u 09:30

Državni dug premašio je 15 bilijuna dolara, a vijeće je osnovano u kolovozu kako bi se povisila mogućnost daljnjeg zaduživanja i izbjeglo neplaćanje dugova

Američki kongresni odbor čiji je zadatak smanjiti deficit SAD-a za 1,2 bilijuna dolara nije se uspio dogovoriti oko mjera štednje.

Vijeće sastavljeno od šest republikanaca i šest demokrata potvrdilo je da njihovo zasjedanje nije donijelo nikakve rezultate.

Američki državni dug premašio je 15 bilijuna dolara, a vijeće je osnovano u kolovozu kako bi se povisila mogućnost daljnjeg zaduživanja i izbjeglo neplaćanje dugova.

– Nakon mjeseci mukotrpnog rada i žestoke rasprave zaključili smo da neće biti moguće ostvariti ikakav obostrani dogovor do zadanog roka – kazali su u zajedničkoj izjavi, javlja BBC, demokratska senatorica Patty Murray i republikanski predstavnik Jeb Hensarling.

Naglasili su kako se nadaju da će Kongres na temeljima koje su oni postavili uspjeti pronaći rješenje dužničkog problema koje će odgovarati i američkoj ekonomiji i građanima SAD-a.

Predsjednik Barack Obama za neuspjeh kongresnog odbora odmah je okrivio republikance te dodao kako u Kongresu sjedi previše republikanaca koji odbijaju poslušati glas razuma i pronaći kompromisno rješenje.

Obama je najavio da će staviti veto na bilo kakav pokušaj automatskih rezova vladinih troškova.

Inače, smanjenje troškova odnosi se na sve državne programe, isključujući socijalno osiguranje i zdravstvenu pomoć, a primjenjivat će se u sljedećih 10 godina.

Komentara 40

OB
-obrisani-
10:02 22.11.2011.

kako nema pa OPLJACKAJTE --IRAN????ehehehehhehehe

OB
-obrisani-
10:16 22.11.2011.

hihihihhi socijalist/demokrat abdulah barak obama (abdulah je njegovo ime ali ga ne koristi-znas e zakaj, a dobiv ga je na den dok se rodiv od mame amerikonke i jape muslimana) uspev je za 3 ljete na vlosti naprajti vec doga nek si americki prezidenti do ve skupa, dok je bus disel v penziju dok je biv 7.2 bilijuna, a denes ja za 211% veksi hehehehehehe-nastompaj, zemi i dej hehehehehehehe-on oce i dalje istim tempom, ve vec nemaju vecinu u belji hizi pak je i dobiv zabranu hehehehehe

OB
-obrisani-
09:50 22.11.2011.

Ima resenjaaaaaaaaaaaaaa nekoliko A bombica a onda optuziti druge za terorizam pa raspaliti po svetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije