Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ozlijeđenih

Američki katamaran noćas oštećen kod Mljeta

Katamaran
Foto: MPPI
1/2
14.11.2014.
u 12:15

Na katamaranu se u trenutku nesreće nalazilo pet članova posade i nitko nije ozlijeđen. Riječ je o dva britanska državljana, dva talijanska i jedan japanski državljanin.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je sinoć u 19.40 sati poziv voditelja američkog katamarana dugog 13,6 metara koji je prijavio prodor mora u blizini otoka Mljeta te je pokrenuta akcija spašavanja, izvijestilo je Ministarstvo prometa, pomorstva i veza

Na katamaranu se u trenutku nesreće nalazilo pet članova posade i nitko nije ozlijeđen. Riječ je o dva britanska državljana, dva talijanska i jedan japanski državljanin.

Pregledom plovila ustanovljeno je oštećenje i prodor mora na lijevom trupu katamarana stoga su djelatnici Ispostave u akciju uključili privatnu tvrtku specijaliziranu za pružanje pomoći oštećenim plovilima čiji je ronilac privremeno sanirao oštećenje trupa ispod površine mora, nakon čega je katamaran otegljen u Korčulu, kamo je pristao jutros u 3.30 sati.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora, a djelatnici Lučke ispostave Korčula naložili su izvlačenje oštećenoga plovila iz mora kako bi se u mjesnom brodogradilištu dovršio očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

>>Moldavski teretnjak nasukao se na obalu otoka Visa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije