Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloupotrijebio čin

Američki general degradiran zbog nepravilnog trošenja

General William Ward (1)
AFP/Pixsell
15.11.2012.
u 09:14

Istražitelji otkrili da je General William ''Kip'' Ward, koji je zapovijedao operacijama u Africi, koristio svoj čin za besplatan prijevoz svoje supruge u šoping, uživao u raskošnim putovanjima. Vojska od njega traži i 82.000 dolara natrag

General William ''Kip'' Ward, prvi general s četiri zvjezdice koji je zapovijedao operacijama u Africi, izgubit će jednu zvjezdicu i umirovit se kao general pukovnik, objavio je Pentagon. Vojska također zahtjeva da im general vrati 82 tisuće dolara. CNN javlja da su istražitelji otkrili da je Ward koristio svoj čin za besplatan prijevoz svoje supruge u šoping, uživao u raskošnim putovanjima i jednom prihvatio dar od ugovaratelja posla s obranom da ode iza pozornice upoznati glumca Denzela Washingtona.

Ministar obrane Leon Panetta oduzeo mu je zvjezdicu i degradirao na posljednji čin kada je, kako se vjeruje, služio časno.

''Ministar Panetta inzistira da vodstvo u Ministarstvu obrane bude primjer profesionalne izvrsnosti i zdrave prosudbe'', navodi se u priopćenju.

>> Šef CIA-e David Petraeus podnio ostavku zbog izvanbračne afere

Ključne riječi

Komentara 2

TO
Toni50
10:38 15.11.2012.

Gle ovo kao nešto novo američki generali su i kriminalci lopine !

ER
EUGEN ROMMEL
16:58 15.11.2012.

prije bi rekao da je problem u boji kože!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije