Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASA

Američki astronauti glasovanjem iz svemira 'otvorili' izbore

I tvoj je glas bitan....
Reuters
28.10.2008.
u 12:26

Amerika je spremna za jedne od najzanimljivijih predsjedničkih izbora u posljednje vrijeme. Ni jedni izbori unazad nekoliko desetljeća nisu imali toliku težinu kao predstojeći u kojima 4. studenog u "ring" izlaze Barack Obama i John McCain.

Amerika je na prekretnici, nekadašnja predvodnica svjetske demokracije, vođena "glađu" za naftom zaglibila je na iračkom pijesku, ekonomija joj je na klimavim nogama, a u svjetskim okvirma zbog Busheve politike od nje leđa okreću i najvjerniji saveznici.

U jednoj dalekoj, dalekoj galaksiji...
Sezona glasovanja za povijesne izbore otvorena je, da parafraziramo "Ratove zvijezda", u "jednoj dalekoj, dalekoj galaksiji", preciznije na međunarodnoj svemirskoj postaji.

Američki astronauti Greg Chamitoff i Michael Fincke iskoristili su svoje ustavom zajamčeno pravo i uz pomoć elektroničke naprave i službeno prvi izašli na izbore. Ovo izašli treba uvjetno shvatiti jer njihov je izlazak ipak, blago rečeno, kompliciraniji nego ostalih američkih birača.

Ako mi možemo glasovati, možete i vi
Isto tako, američki astronautski dvojac koji je daleko od kuće poručio je: "ako mi možemo glasovati, možete i vi". Poruka je upućena, a preostaje nam vjerovati da će stići do američikih birača, barem onih koji svoj glas misle dati Baracku Obami.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije