Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putin o Arktiku:

'Američke su rakete spremne. Za 15 minuta dolete do Moskve!'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.12.2013.
u 09:22

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da će Rusija zadržati i iskoristiti svoju poziciju na Arktiku ne samo iz ekonomskih nego i sigurnosnih razloga te kako bi sačuvala svoj nacionalni identitet i integritet

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da će Rusija zadržati i iskoristiti svoju poziciju na Arktiku ne samo iz ekonomskih nego i sigurnosnih razloga te kako bi sačuvala svoj nacionalni identitet i integritet, piše RT.

– Arktik Rusiji nije zanimljiv samo zbog ekonomskog interesa, velikih količina mineralnih izvora, nafte i plina – rekao je Putin na susretu s ruskim studentima te dodao kako je Arktik i vrlo važan dio sigurnosne strategije. Spomenuo je rusku Sjevernu flotu koja patrolira tim vodama.

"Trebamo ga iskoristiti"

– Stručnjaci predobro znaju da je vrijeme leta američke rakete od Barentsova mora do Moskve oko 15 ili 16 minuta. I što bismo trebali napraviti? Odreći se Arktika? Baš naprotiv, mi ga trebamo iskoristiti – rekao je Putin te dodao kako ne želi da eskaliraju tenzije oko Arktika kako s najvećim silama treba razvijati suradnju i partnerstvo.

– No, ne treba zaboraviti da su američki brodovi tamo, a rakete su pripremljene – kazao je Putin. 

>>'Vladimir Putin je gay, a seks doživljava stranim?'

Komentara 3

Avatar DonLon
DonLon
18:25 04.12.2013.

Znaci kako cemo za koji dan opet cuti o nekom sovjetskom nepobjedivom oruzju za koje nitko nezna.

Avatar RoSSerb
RoSSerb
11:58 05.12.2013.

Bravo care pravoslavni! Sve zube će na tebi i Rusiji slomiti satanisti. Rusija Amerika u poslednjih par meseeci 6:0 ( Sirija odbranjena bez i jednog metaka, dovoljno bilo da se samo Rusi pojave, , Ukrajina okrenula za 360 stepoeni protivprotiv EU, Gruzija ( došao proruski predednik na čelo Gruzije) , Kina uvela patroliranje nad ostrvima , naravno pod instruukcijom Rusije, Iran i dalje oplemenjuje uranijum, Izrael poludio ..opet Rusi skrojili dogovor u Ženevi ....Rusija operacionalizuje Južni tok..Nabuko odjeban, Egipat pozvao Rusiju da ga naoruža, sklopljeni sporazumi, a ne Amerika, Egipat protero Turskog ambasdora, opet pod instrukcijom Moskve....šta je sledeće...i sve bez ispaljenog metka... e to je moć , uticaj , diplomatija! i biće tako od sada , pa sve redom... MEDVED ponovo jaše svom žestinom, Ameri i njohove sluge ponizne prevrću očima..pa kolutaju al m_da nemaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije