Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI MANDAT

Alžirci na ulicama Francuske: 'On je bolestan, ne postoji više'

Alžirski prosvjedi u Francuskoj
Foto: Reuters
1/5
03.03.2019.
u 18:26

Članovi alžirske dijaspore prosvjedovali su u nizu francuskih gradova protiv mogućeg petog mandata alžirskog predsjednika Bouteflika.

Tisuće prosvjednika, članova alžirske zajednice u francuskim gradovima, okupile su se u nedjelju diljem Francuske izražavajući nezadovoljstvo zbog mogućega petog mandata alžirskog predsjednika Abdelaziza Buteflike. 

Nekoliko tisuća ih se, po podacima organizatora, okupilo u Parizu, tisuću u Marseilleu, više stotina u Toulouseu. Većina prosvjednika, članova velike alžirske dijaspore isticala je alžirske zastave. 

Prosvjeduju protiv mogućnosti da na vlasti ostane aktualni predsjednik, Abdelaziz Buteflika (82). On je na čelu Alžira već 20 godina, a ovo bi mu trebao biti peti mandat. 

Predsjednik "više ne postoji, on je bolestan, a profitiraju zapravo oni koji su u njegovu okruženju", kazao je prosvjednik iz Toulousea, Asri (54) koji u Francuskoj živi već 31 godinu. 

U Marseilleu su se stanovnici svih dobnih skupina okupili u povijesnoj četvrti alžirskih imigranata, Aixu. "Vrlo sam ponosan na to što smo se okupili", kaže Iptaa Handburg (30), mladi liječnik rođen u Švicarskoj.

Smatra da Buteflika treba prepustiti mjesto mladima. "I ako sutra tu zemlju više ne bude vodila mafija, vratit ću se onamo", kazao je. 

Prosvjedi protiv loše zdravstvene zaštite u Neretvanskom području

Ključne riječi

Komentara 12

RM
ruzica_mario
20:46 03.03.2019.

zbogom Francuska..dobrodosli u alahu burek drzavu

Avatar Dixie_land
Dixie_land
19:13 03.03.2019.

Pa ako vam je toliko važno što se događa u Alžiru idite tamo. Šta ste došli u Europu?

MA
Majk
19:57 03.03.2019.

Ej Francuska pljunila si na sebe ovi kozojebi te gsze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije