Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrivanje lica

Alžir zabranio nikab na radnom mjestu u javnim službama

Ilustracija
Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL
19.10.2018.
u 07:05

Glasnogovornik vlade je rekao da zaposlenici moraju pokazati svoj identitet na radnim mjestima kako bi se izbjegle sigurnosne prijetnje

Alžirska vlada danas je objavila zabranu pokrivanja lica na radnom mjestu u javnim službama, odnosno nošenja nikaba ili burke.

Premijer Ahmed Ouyahia pozvao je ministre i guvernere u njegovoj zemlji da strogo poštuju uputu da se ne dopusti "bilo kakva odjeća koje priječi obavljanje funkcija javnih službi a koja je strogo zabranjen na radnom mjestu, posebice nikab ".

Glasnogovornik vlade je rekao da zaposlenici moraju pokazati svoj identitet na radnim mjestima kako bi se izbjegle sigurnosne prijetnje.

Dodao je da se "od svih zaposlenika traži da se suzdrže od bilo kakvog postupka ili ponašanja, uključujući odijevanje, protivnih prirodi njihovih zadaća, ponašaju se s poštovanjem i tako prenose pravila i načela kojima se vodi javna služba, uključujući neutralnost i transparentnost". 

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 12

KR
Krotila
08:03 19.10.2018.

pola sarajeva je takvih strašila

VO
vorda400
08:03 19.10.2018.

Tunis,Alžir,Maroko su sad liberalne države naspram turske

ZA
Zapadnjak
11:54 19.10.2018.

ha izgleda da su i u alziru na vlasti fasisti, ekstremni desnicari i islamofobi... a ljevicari na aparatima, ako presute ovo onda su licemjeri jer bi za istu stvar na zapadu dizali nesnosljivu buku, a ako ne presute onda su ksenofobi jer kritiziraju drugu vladu, a njihova politika je da vrijedaju i mrze iskljucivo svoju zemlju (koja je, usput, uglavnom nekoliko desetaka puta bolja od alzira)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije