Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'brodolomci'

Alpinisti, policija i vatrogasci spašavali dvoje Engleza, htjeli su kajakom u Modru špilju

modra špilja
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
06.05.2014.
u 09:56

U ponedjeljak su prijepodne turisti otišli kajakom unajmljenih od vlasnice apartmana na Biševu u obilazak Modre špilje. Oko 18 sati je utvrđeno da su nestali, a oko 20 sati pomorska policija ih je i pronašla, na stijeni na sjeveru otoka

Engleski turisti koji su plovili oko Biševa dobro će pamtiti svoju želju za obilaskom Modre špilje. Oni su, naime, jučer oko 11 sati od vlasnice apartmana u kojem su odsjeli na Biševu unajmili kajak. Imali su kupaće kostime i prsluke za spašavanje, ali ne i mobitele.

Oko 18.05 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) prima od vlasnice apartmana s Biševa poziv da se S.S. (34) i J.S. (27) nisu vratili u apartman i da ona s njima ne može stupiti u kontakt.

Kako javljaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, pokrenuta je akcija traganja i spašavanja, u kojoj su uz Središnjicu sudjelovali i Lučka kapetanija Split i Pomorska policija s Visa.

- Nešto prije 20 sati posada Pomorske policije s brodom Sv. Dujam pronašla je dvoje Engleza na sjevernoj strani otoka Biševo kod rta Pernikoza na prilično strmim stijenama. Zbog valovitog mora i strme obale, policijski brod nije uspio prići bliže brodolomcima, pa je zapovjednik pozvao DVD iz Komiže i alpiniste iz društva Alter Nature da kajakaše spuste sa stijena i dovedu ih na policijski brod - glasi priopćenje.

Oboje nesretnih Engleza bili su bez ozljeda i u dobrom stanju, te su liječnički pregled odbili, a oko 23 sati se i vratili "gazdarici" na Biševo.

Ona je, pak, ostala bez kajaka, koji je, pretpostavlja se, razbijen o stijene i potopljen.

>>U Viškom kanalu spašeni Australci kojima se pokvario motor

Komentara 1

MI
Mingan
10:42 06.05.2014.

Vlasnici apartmana i "avanturistima" ispostaviti račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije