Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AFERA

Alkalajev savjetnik napastovao svoje kolegice na poslu

06.03.2009.
u 23:00

Da je u državi Bosni i Hercegovini sve moguće ostvariti po receptu kumovskih, stranačkih, interesnih veza, svjedoci smo svih posljednjih godina, a jedan od drastičnijih primjera je posljednji slučaj iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, institucije koja prednjači i po drugim aferama. Takav je slučaj posljednjeg zaposlenja u MVP-u BiH. Na poziciji savjetnika ministra Svena Alkalaja smješten je Senad Bužimkić.

Provjeren kadar
Rješenje je ministar Alkalaj potpisao 20. veljače. I sve bi bilo u redu da ovaj provjereni stranački kadar nije osumnjičen da je seksualno uznemiravao žene, zbog čega je smijenjen s druge pozicije. No, ta druga pozicija nije nimalo nevažna i ova je afera zataškana. Naime, Bužimkić je bio šef u Odjelu analitike Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) gdje je došao kao provjereni kadar tajne bošnjačke policije AID-a. Protiv ovoga bivšeg obavještajca podneseno je više pritužbi zaposlenih djelatnica zbog seksualnog uznemiravanja, nakon čega je suspendiran.

Nova radna sredina
Dva mjeseca nakon ove afere promijenio je radnu sredinu, čime je uprava OSA-e sebe ‘opravdala’ u sankcioniranju ovoga prijeratnog nastavnika glazbenog odgoja u školi u Bihaću. Nemoguće je da se o ovoj aferi unutar Ministarstva vanjskih poslova, tako i u uredu ministra Alkalaja, ništa nije znalo. Očito se radi o nastavku prikrivanja afere iz OSA-e i Bužimkićevu istodobnom uhljebljenju. Istodobno, Alkalaj, poznatiji kao ‘leteći’ ministar svojega stranačkog šefa Harisa Silajdžića, nije se libio dodatno potruditi kako bi narušio ionako poremećenu sliku o nacionalnoj zastupljenosti unutar ovoga ministarstva.

Večernjak je ranije o tome pisao kako je Silajdžić naredio Alkalaju da u MVP-u više ne može zaposliti niti jednoga Hrvata. Inače, u ovome ministarstvu se na ključnim pozicijama ne nalazi niti jedan Hrvat, niti mogu ravnopravno sudjelovati u kreiranju vanjske politike. Ovo pak ministarstvo napola kontrolira kadar Milorada Dodika - Ana Trišić-Babić, koja nastoji osporiti sve odluke ministra Alkalaja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije