Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u autobusu

Alija Delimustafić ispitan pred sucem istrage, pristao na pojednostavljeni postupak izručenja

Alija Delimustafić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.12.2016.
u 15:00

Bivši ministar unutarnjih poslova BiH uhićen je u autobusu na relaciji Rijeka-Zagreb, a noć je proveo u prostorijama karlovačke policije

U Karlovcu je jučer poslijepodne uhićen Alija Delimustafić bivši ministar unutarnjih poslova BiH. Uhićen je na temelju zahtjeva Tužiteljstva Kantona Sarajevo koji su izdali međunarodnu tjeralicu za Delimustafićem. Nakon što je danas priveden na Županijski sud u Karlovcu, Delimustafić je ispitan pred sucem istrage koji mu je pojasnio radi čega je raspisana tjeralica i koja mu se kaznena djela stavljaju na teret.

Osumnjičenik je pristao na "pojednostavljeni postupak izručenja" što znači da nije potrebno čekati poseban zahtjev za izručenje Tužiteljstva iz BiH. To znači da će u roku od 40 dana osumnjičenik biti izručen u Sarajevo, a do tada će biti u karlovačkom zatvoru rekla je Jasna Radman glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu.

Osumnjičeni je iznio svoju obranu pred sucem istrage u kojoj je rekao da se ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret ali je pristao biti izručen i da mu se sudi u Sarajevu.

Kako neslužbeno doznajemo Delimustafić je uhićen u autobusu u kojem je putovao na relaciji Rijeka-Zagreb, a noć je proveo u prostorijama karlovačke policije. Delimustafić je već uhićen u sklopu akcije Pravda s još 15 osumnjičenika pod optužbama za pranje novca, prevaru i zloporabu položaja.

> > Uhićeni i prvi ministar policije i nekadašnji osobni čuvar Alije Izetbegovića

Komentara 3

IB
istina_boli
16:26 24.12.2016.

Dugoprstic , nalapo se taj, autobus mu je samo paravan.

MX
Mister X
19:55 22.12.2016.

Teški bijednik vidi se kad mora sa autobusom da se vozi a bivši ministar unutarnjih poslova .

MX
Mister X
21:38 22.12.2016.

Alija nije dalija nego dolija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije