Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena potraga

Alen Poropat nađen mrtav u provaliji kod Buzeta?

poropat (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
23.07.2011.
u 15:36

Pokraj tijela nađen je Poropatov motocikl, no da je uistinu riječ o njemu, znat će se nakon obdukcije i identifikacije, kazao je Valter Opašić iz PU istarske.

Riječanin Alen Poropat (37), koji je nestao 29. svibnja iz Rijeke, desetak dana prije Drnišanke Antonije Bilić, u subotu rano poslijepodne nađen je mrtav u provaliji ispod ceste, u blizini Selca pokraj Buzeta.

U blizini tijela pronađen je i njegov skuter. U subotu je, naime, bila organizirana najopsežnija potraga od dana kada mu se, nakon što je popio kavu s prijateljima u jednom kafiću na riječkoj Kantridi i sjeo na svoj motor da bi se provozao, izgubio svaki trag. U potragu na području Buzeštine krenulo je pedesetak ljudi – lovci, planinari, speleolozi, vatrogasci, motociklisti i Alenovi prijatelji i susjedi. Kretali su se gustim šumovitim predjelom prema slovenskoj granici, gdje je posljednji put, dan nakon nestanka, zabilježen signal Alenova mobitela.

U potrazi za nestalim prijateljem ustrajali su upravo njegovi susjedi Dean i Emil Černeka, koji su osnovali i Facebook grupu “Nestao Alen Poropat Šole” i tražili da se službena pretraga terena, iako sve do danas nije bio pronađen ni jedan jedini trag, ne prekida. Pomoć i podršku za to bili su zatražili čak i od premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića.

Kad je pronađeno mrtvo tijelo, Dean Černeka, međutim, nije mogao potvrditi da je riječ o Poropatu.

– Ne možemo biti sigurni, vidjeli smo skuter i mrtvog čovjeka, sliči Alenu, ali policija mora napraviti svoje. Ne mogu sada više ništa reći – kazao je D. Černeka te dodao da je riječ o Selcu i da je tijelo pronađeno u provaliji.

No, njegov slomljen i tužan glas zapravo je bio potvrda da je njegov prijatelj ipak mrtav. Glasnogovornik PU istarske Valter Opašić kazao je da je pronađeni motocikl Poropatov, no da će tijelo biti odvezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti i identitet osobe s obzirom na promjene koje su nastale na tijelu.

Pretpostavlja se da je Poropat poginuo kad je u dugom zavoju na cesti od Selca prema Buzetu sletio u provaliju s desne strane, samo nekoliko sati nakon što je s prijateljima popio kavu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije