Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Zaštit ćemo interese Srbije ako Austrija i Slovenija suspendiraju Schengen'

Aleksandar Vučić
Foto: Marijan Murat/DPA/Pixsell
19.01.2016.
u 20:42

Dačić: Srbija će poduzeti odgovarajuće mjere ako Hrvatska, Slovenija i Austrija povuku jednostrane poteze

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da će Beograd slijediti mjere koje se očekuju u Austriji i Sloveniji nakon što je Beč najavio suspendiranje Schengenskog sporazuma zbog migrantske krize.  

Vučić je rekao kako "ovih dana treba očekivati da Austrija suspendira Schengenski sporazum", te da će "odmah potom to učiniti i Slovenija".  

– Mi smo spremni pomoći još više makedonskoj policiji i poslati tamo dodatne policijske snage... U svakom slučaju, znat ćemo zaštititi i naše državne i nacionalne interese – rekao je novinarima srbijanski premijer, najavljujući da će "tijesno surađivati" s europskim zemljama, uvjeren da će Srbija uspjeti sačuvati mir i stabilnost.  

– To neće biti jednostavno, mada se broj izbjeglica smanjuje, ali zbog zime, a ne zbog politike koja se prema njima provodi – ocijenio je Vučić.  

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je ranije danas da će Srbija poduzeti odgovarajuće mjere ako Hrvatska, Slovenija i Austrija povuku jednostrane poteze u upravljanju migrantskom krizom.  

Dačić je nakon sastanka sa svojim slovenskim kolegom Karlom Erjavcom rekao kako je važno da sve zemlje na balkanskoj migrantskoj budu uzajamno informirane o mjerama i aktivnostima koje se poduzimaju.   

Takvu poruku je, prema Dačićevim riječima, svom slovenskom kolegi poslalo i srbijanski premijer Aleksandar Vučić koji se ranije danas odvojeno sastao s Karlom Erjavcom.  

– Srbija traži i očekuje od EU da se uspostavi i definira jasna europska politika o migrantskoj krizi – rekao je Dačić novinarima nakon sastanka s Erjavcom.

>> Srbija i Makedonija od migranata propuštaju samo Sirijce, Iračane i Afganistance

>> 'Hrvatska nije postala hot spot, a kad dođe Kovač onda će o tome netko drugi odlučivati'

Komentara 8

Avatar pendreck
pendreck
22:47 19.01.2016.

Dragi novinarcici, prenosite stalon info iz Serbije. Mene i mozda dosta drugih citatelja zanima vise Makedonija nego Serbija..

Avatar pendreck
pendreck
22:00 19.01.2016.

Dakle Grcka megalomanska vojska ne djeluje. To im je osveta za to da trebaju vratit dugove. Eh pa granica ce biti u Makedoniji. Makedonije vec davno trebalo u NATO a Grcka je sprjecavala. Isto tako treba EU poslati policuju na Makedonsko Grcku i Albansko-Grcku granicu.

KU
kupatilo
03:03 20.01.2016.

Zatvorit granicu Makedonci pa nek oni koji su zvali ove voze sebi avionima.Dosta nas Njemacka j... godinama.Ako Merkel hoce pomagati neka pomaze mi nemamo ni za svoju sirotinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije