Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OPTUŽBE

Vučić: Nije bilo državnog udara, ali postoji namjera da se uruši Vlada Srbije

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
30.11.2015.
u 22:51

Neću dozvoliti da me bilo tko povezuje sa kriminalom, rekao je premijer Srbije

- Nije bilo državnog udara, ali postoji permanentna namjera da se uruši Vlada Srbije, rekao je u večerašnjem intervjuu na RTS-u premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić komentirajući događanja od nedjelje. Tada se Vučić dragovoljno podvrgnuo poligrafskom ispitivanju radi optužbi od strane bivšeg direktora dnevnog lista Kurir Aleksandra Kornice koji ga je optužio da je zajedno s još nekim ljudima tražio da im govori o događanjima u Kuriru i lažno optuži današnjeg vlasnika lista Aleksandra Rodića.

- Neću dozvoliti da me bilo tko povezuje sa kriminalom. Gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, borim se protiv kriminalaca i neću dozvoliti da na mene padne bilo kakva sjenka. Neću dozvoliti da država bude reketirana, da bilo tko ucjenjuje Vladu i državu i da moramo da damo Novosti i Politiku. Govorim o marifetlucima vrha DS-a, Bogićevića, Rodića i Bjelopetrovića, rekao je Vučić.

Istakao je i kako je aktualna Vlada Srbije uspjela zemlju da iz recesije uvede u gospodarski rast te najavio kako će 14 prosinca biti otvorena poglavlja 32 i 35 u pristupnim pregovorima EU. Prema njegovim riječima poglavlje 32 biti će brzo zatvoreno dok je poglavlje 35 nešto zahtjevnije, tiče se i odnosa s Prištinom, ali i da isto tako očekuje da će biti daljih pritisaka po pitanju Kosova. Ipak, odbio je da komentira izjavu jedne britanske parlamentarke koja je rekla da će na kraju Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova.

- Ne mislite valjda da ću da komentirati izjavu jedne poslanice. Pritisaka će svakako biti, to ne može da nas zaobiđe, rekao je Vučić. Osvrnuo se i na svoju prošlotjednu posjetu Kini rekavši kako su kineski investitori zainteresirani za ulaganje u smederevsku željezaru gdje planiraju uložiti 300 milijuna eura.

- Oni hoće ovdje da dođu da naprave industrijske parkove, luku, da prave ogromne profite, da zaposle naše ljude, da dovode njihove kompanije, kazao je Vučić.

>> Premijer Vučić podvrgnut poligrafskom ispitivanju, policijska akcija se nastavlja

>> Burne medijske i političke reakcije na aferu oko Vučića

Komentara 5

DU
Deleted user
23:09 30.11.2015.

I sto nas briga sto je u srbiji. Vecernji sve vise slici Jutarnjem.

Avatar d-ano
d-ano
23:05 30.11.2015.

sto da se povezuje sa kriminalom pa on je kriminalac jos iz mladjih dana,,,,,,

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
02:31 01.12.2015.

Vucic ce morat kad tad dokazati da nemijenja misljenje o Kosovu. EU pak za sigurno ce mijenja to politiku da uvuce Srbiju u EU radi svoje Strategije koju vodi protiv Putina .EU ce dokazati da je sa Hrvatskom vodila diskiminiranuu politiku prema svima I sad sa Srbijom. Upitno je koji interesi su Srbije kad pregovaraju sa EU a dobro znadu da je priznanje Kosova jedan od uvjete .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije