Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE NA IZBORE

Aleksandar Vučić kandidat za predsjednika Srbije

14.02.2017.
u 19:38

Vučić se obvezuje da u najboljoj vjeri nastavi razgovore s aktualnim predsjednikom Tomislavom Nikolićem

Odlukom Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je i predsjednik stranke, jednoglasno je izabran danas za stranačkog predsjedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji. Na taj način prekinuta su višemjesečna nagađanja u Srbiji hoće li ili neće Vučić ući u utrku za Predsjednika Srbije.

U priopćenju SNS stoji da se predlaže Glavnom odboru stranke da za predsjednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića. Ta odluka donijeta je jednoglasno. Dalje se navodi kako se Vučić obvezuje da „u najboljoj vjeri nastavi razgovore s aktualnim predsjednikom Tomislavom Nikolićem i pokuša da osigura puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji u namjeri da se Srbija obrani od“snaga prošlosti i osigura  dalji napredak. Vučić je isto tako dužan da razgovara sa svim partnerima SNS i pokuša da osigura široku narodnu podršku za pobjedu na predstojećim izborima.

Sjednica Glavnog odbora SNS biće održana u petak, 17. veljače kada će ova današnja odluka biti i potvrđena. 

Treba znati i kako je Vučić, prema do sada vođenim anketama, gotovo sigurni predsjednik. Mnoge od njih kažu i kako će izbore dobiti već u prvom krugu. Međutim, izbor Vučića za predsjednika otvara i niz novih pitanja.

Prvo je svakako dalja politička sudbina aktualnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ukoliko ne bude nekih iznenađenja Nikolić će uskoro u političku mirovinu. Druga velika nepoznanica je što će biti s Vladom Srbije i tko će Vučića zamijeniti na mjestu premijera.

Tu se naveliko špekulira s imenom Ivice Dačića, aktualnog ministra vanjskih poslova i predsjednika SPS-a koji je jedno vrijeme i obnašao dužnost premijera. Tko god zasjeo u fotelju premijera Srbije očekuje ga težak posao tim prije što u Srbiji trenutno nema političara te političke snage kakvu ima Vučić.

Uz to ako Dačić preuzme dužnost premijera pitanje je koliko će biti samostalan s obzirom da Vučićev SNS ima većinu u srbijanskom Parlamentu. 

>> Vučić u dvojbi: hoće li on sam ili Nikolić u borbu sa Šešeljom

>> HDZ nakon Šljivančanina ne 
diže glas protiv Vučića u EPP-u

Komentara 5

TO
tony111
17:24 14.02.2017.

znači mijenjaju ustav i prelaze na predsjednički sustav

Avatar kravata
kravata
17:39 14.02.2017.

Odes u drugu drzavu kao ales vucic i kazes da je to od tvog naroda i biran si bez problema vise puta za predsjednika ali to je bolje od istine iz naše prošlosti podijelit svoj teritorij i narod u drugege republike pa drzave i dat se birat od drugih za dozivotnog predsjenika svom narodu.

OV
Ovozemaljski
01:46 15.02.2017.

Na istoku nista novog vec sto godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije