Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić

'Inicirat ću zajednički dan sjećanja za stradale u ratovima svih naroda bivše Jugoslavije'

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
07.08.2015.
u 16:33

"Od mržnje i iskopavanja starih rana ne možemo živjeti. Svatko bi mogao pokazati jednako poštovanje prema žrtvama i svi bismo znali da su žrtve postojale i na drugim stranama", rekao je Vučić najavljujući kako će ovaj prijedlog predstaviti na skupu 27. kolovoza u Beču

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu kako će inicirati zajednički dan sjećanja za zemlje cijele bivše Jugoslavije. Prema riječima Vučića, bio bi to zajednički datum kada bi se svi narodi sjećali svih stradalih u ratovima na ovim prostorima, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. 

– Od mržnje i iskopavanja starih rana ne možemo živjeti. Svatko bi mogao pokazati jednako poštovanje prema žrtvama i svi bismo znali da su žrtve postojale i na drugim stranama – rekao je Vučić najavljujući kako će ovaj prijedlog predstaviti liderima svih balkanskih zemalja koje su sudjelovale u sukobima, ali i na skupu 27. kolovoza koji će se održati u Beču.

Govoreći o proteklim danima, srbijanski premijer rekao je i kako je zadovoljan na koji način je Srbija obilježila 20 godina od vojno-redarstvene akcije Oluja.

– Nikoga nismo vrijeđali niti smo prijetili na proslavama koje je organizirala država. Nije bilo incidenata, mi smo se s poštovanjem odnosili i prema susjedima i prema žrtvama, rekao je Vučić. Na novinarski upit o prosvjednoj noti koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog paljenja hrvatske državne zastave pred hrvatskim veleposlanstvom od lidera radikala Vojislava Šešelja, kao i izjave Tomislava Nikolića, Vučić je rekao kako srbijanskom predsjedniku sigurno nije bila želja da se odnosi pokvare, ali kad se šalju protestne note da se mora biti pažljiv.

– Ne mislite li da smo mi mogli poslati neke izjave u našoj protestnoj noti? Neki su nam solili pamet, ponašaju se kao da su Amerika u odnosu na Srbiju, a daleko su od toga. Mi prešutimo zbog odnosa u regiji, a slanje protestnih nota za svaku izjavu koja vam se ne sviđa prilično je besmisleno. Srbija je protestirala jer su se na službenom skupu čuli povici ''Za dom spremi'' i ''Ubij Srbina''. Na skupovima u Srbiji tako nešto niste čuli i to govori o srpskoj veličini – istaknuo je Vučić.

>> 'Tužan sam i razočaran jer zapadne ambasade nisu spustile zastave na pola koplja'

Komentara 96

Avatar Matervamcrvenu
Matervamcrvenu
16:50 07.08.2015.

Vučiću jesi li ti puho kobili pod rep pa imaš tako velike usne

DU
Deleted user
17:11 07.08.2015.

CITAT: 'Inicirat ću zajednički dan sjećanja za stradale u ratovima svih naroda bivše Jugoslavije' (???!!!), zatim na taj Dan pozvati u posjetu i beogradskog "čika" Alheimera pa snjim skupa ponavljati - "Tko nas bre zavadi?!. ............................................................................................................... Žrtva nikad neće imati imati zajdničku obljetnicu sa svojim agresorskim dželatom koji time želi svoje zločine relativizirati ne bi li i žrtva bila jednako kriva.

DM
dr_max
16:47 07.08.2015.

Dokazani bjesni četniče, poštedi nas svojih laži i spletki, objesi se na najbližu vrbu i nahrani muhe. To je jedino korisno što ti možeš i trebaš učiniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije