Naslovnica Vijesti Svijet

Aleksandar Vučić brani sporazum po cijenu pada vlade

Vučić je rekao da je vlast spremna i na refendum, ali će o tome odluku morati donijeti upravo Srbi sa sjevera Kosova i "pri tome jamčiti kako će provesti odluku referenduma, kakva god bila".
25. travnja 2013. u 21:29 0 komentara 4 prikaza
aleksandar vucic (1)
Foto: Screenshot YouTube

- Neka padne vlada ali sporazumu neće biti poništen, a odluka iz Bruxellesa za Srbiju je jedina prava, jedina koja zemlji osigurava budućnost, pri čemu je najvažnije da u primjenu sporazuma ne ulazimo razjedinjeni - rekao je danas prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s vođama Srba sa sjevera Kosova koji odbijaju sporazum i najavljuju prosvjede i u Beogradu, prenose mediji u Srbiji. 

Vučić je rekao da je vlast spremna i na refendum, ali će o tome odluku morati donijeti upravo Srbi sa sjevera Kosova i "pri tome jamčiti kako će provesti odluku referenduma, kakva god bila".

- Ako u utorak priopće da je to njihov izbor, imat ćemo rok od 15 dana i završit ćemo i tu priču - rekao je Vučić dodajući kako "za odluku iz Bruxellesa državni vrh snosi maksimalnu odgovornost, a ako građani misle drukčije, onda netko drugi treba voditi zemlju". Ocjenjuje kako loše o sporazumu misli "pet, šest posto građana koji bi zemlju i dalje dijelili na domoljube i izdajnike" dok većina misli kako je vlada napravila dobro za građane prihvaćajući sporazum.

Govoreći o kritici Srpske pravoslavne crkve na sporazum posebice točke 14 koja za SPC "znači priznanje neovisnosti Kosova", Vučić je jasno rekao neka SPC gleda svoja posla dok ih narod ne izabere da vode državu. - To je točka koja je prepisana iz nekoliko akata koje smo do sada imali. To je potpuno besmislena rečenica koju su oni nazvali krunskim dokazom kako smo priznali Kosovo. Nemojte izmišljati gospodo, jer oni koji su sudjelovali u pisanju tih tekstova su to potpisivali mnogo godina prije toga - rekao je Vučić zagonetno, očito jako ljut.

>>Radmanović: Kada pola UN-a prizna Kosovo, RS se odcjepljuje

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.