Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor hnd-a

Aleksandar Stanković proglašen Novinarom godine

stanković
Davor Višnjić/PIXSELL
05.05.2010.
u 12:51

Zahvaljujući na nagradi Stanković je naglasio kako je počašćen, ali da čestita kolegama iz pisanih medija koji su bili uz njega nominirani jer je ta "borba uvijek neravnopravna kad je riječ o televiziji"

Aleksandar Stanković, urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedjeljom u 2, proglašen je danas  Novinarom godine u izboru Hrvatskog novinarskog društva.

Od 807 listića za njega je glasovalo 274 kolega, drugoplasirana je Nataša Škaričić, na trećem je mjestu Večernjakov novinar Hrvoje Šlabek, a četvrtoplasirani Josip Bohutinski.

Zahvaljujući na nagradi Stanković je čestitao kolegama iz pisanih medija koji su bili nominirani uz njega “jer je ta borba uvijek neravnopravna kad je posrijedi televizija”, te se osvrnuo na nezavidan položaj profesije.

'Bocnuo' je i matičnu kuću HTV što nikad ne prenosi dodjelu strukovnih novinarskih nagrada,  ali zato prenosi izbore miss i slične priredbe.

- Počašćen sam priznanjem kolega, a nagrada mi je posebno draga jer dolazi u godini kada slavimo jubilarnu 400. emisiju Nu2. No, koliko god mi je drago što sam dobio nagradu, ipak bih je posvetio svojim kolegama novinarima, poput Dušana Miljuša, Hrvoja Appelta ili Gordana Malića, koji u svojem poslu mnogo više riskiraju nego ja i koji su u konstantnoj opasnosti zbog onoga što rade. Iskreno se nadam da će se i njihov rad u budućnosti više vrednovati i prepoznavati i da će i oni postati laureati ovakve nagrade - naglasio je Stanković.

Na svečanosti u HND-u dodijeljene su i nagrade Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo Jerku Bakotinu i Hrvoju Krešiću iz Novog lista (za reportažu 'Gaza – dan u najvećem zatvoru na svijetu' i seriju tekstova s Bliskog istoka), za istraživačko novinarstvo novinaru Business.hr-a Josipu Bohutinskom (za otkriće niza afera, vezanih većinom uz Hrvatske autoceste), za televizijsko novinarstvo Morani Kasapović i Goranu Rotimu (autorima HTV-ova vanjskopolitičkog magazina Paralele), dok nagrada za radijsko novinarstvo ove godine nije dodjeljena jer niti jedan od ponuđenih radova nije zadovoljio kriterije.

Nagrada za novinsku fotografiju Nikša Antonini dodijeljena je Siniši Sunari za fotografiju «Iz zatvora s ogrlicom za praćenje» objavljenu lani u Večernjem listu, a nagradu Otokar Keršovani za životno djelo dobio je novinarski veteran Milan Gavrović.

Komentara 169

SA
samuel
14:07 05.05.2010.

haha kakvi su bili kriteriji...

BU
Buntovnica
14:09 05.05.2010.

Stanković je legenda!!!!

Avatar punkufer
punkufer
13:51 05.05.2010.

A nagradili su ga isti takvi kao on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije