Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULI BRAT I SESTRA

Albanki koja je skrivila stravičnu nesreću određen istražni zatvor: 'Pokazala je nepažnju i bezobzirnost u vožnji!'

Ilustracija
Foto: Pixsell/Facebook
1/3
12.04.2024.
u 13:58

Istražni zatvor određen je po dvije osnove – prva je opasnost od bijega, a druga je ta što je prihvaćen prijedlog općinskog državnog odvjetnika koji se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, pojasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Državljanki Albanije (29) određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom. Skrivila je prometnu nesreću u kojoj su, na području Ratca, smrtno stradali brat (21) i sestra (19).

"Istražni zatvor određen je po dvije osnove – prva je opasnost od bijega, tj. nedostupnosti pravosudnim tijelima RH jer je riječ o državljanki Albanije koja nije članica EU, a osumnjičenica nije ni obiteljski ni poslovno vezana uz teritorij RH", kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav za Dubrovački dnevnik.  

"Druga osnova je ta što je prihvaćen prijedlog općinskog državnog odvjetnika koji se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, imajući na umu potpuno neoprezno vršenje radnje pretjecanja u prometu i izazivanja prometne nesreće u kojoj su dvije mlade osobe smrtno stradale, čime je pokazala nepažnju i bezobzirnost u vožnji", dodao je. 

Napomenuo je kako nije prihvaćen prijedlog obrane da se istražni zatvor zamijeni jamstvom ili mjerom opreza. Albanka je zadobila lakše tjelesne ozljede, ozljede trbušne stijenke, zbog čega je bila zadržana u bolnici. Cijelo vrijeme nalazila se pod policijskim nadzorom, a jučer ujutro po izlasku iz bolnice odmah je uhićena.

VEZANI ČLANCI:

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je detalje teške prometne nesreće u kojoj su u utorak, oko 20:30, na državnoj cesti D8 na predjelu Ratac kod Slanog, poginuli 21-godišnjak i 19-godišnjakinja. Do prometne nesreće, kako je opisala policija, došlo je kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

"Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno je nastradao 21-godišnji vozač i putnica iz njegova vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne ozljede. Za vrijeme trajanja očevida promet na ovom dijelu državne ceste bio je potpuno zatvoren te je otvoren u 1.45 sati", navodi policija.

FOTO Grdosija od 350.000 eura: Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu, ogroman je

Ilustracija
1/19

Komentara 1

DU
Deleted user
16:36 12.04.2024.

Kao Banozic koja razlika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije