Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Makedonija bez vlade

Albanci na korak od dogovora sa Zaevom i SDSM-om

Zoran Zaev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.12.2016.
u 07:00

Bivši premijer Nikola Gruevski optužio je Državnu izbornu komisiju da pokušava izigrati volju građana na izborima

Lider stranke VMRO-DPMNE Nikola Gruevski najavio je da neće priznati prekrajanje izborne volje građana i eventualno ponavljanje izbora tvrdeći da Državna izborna komisija donosi nezakonite odluke. Izjava Gruevskog stigla je nakon što je DIK poništio rezultate glasanja na biračkom mjestu u Gostivaru i naložio ponavljanje glasovanja, što bi moglo promijeniti rezultat izbora.

Iako je uvijek do sada albanska stranka Alija Ahmetija, DUI, koja je osvojila 10 zastupničkih mjesta, potporu davala VMRO-u, ovaj put ta bi potpora mogla izostati s obzirom na pritiske koji dolaze od SAD-a koji pod svaku cijenu želi da Zoran Zaev (SDSM) formira vladu. Da su albanske stranke sve bliže davanju potpore Zaevu, za Večernji list potvrdio je i dr. Arben Taravari, glavni tajnik stranke Aleanca për Shqiptarët koja je osvojila pet zastupničkih mjesta.

– Vodimo pregovore i uvjeren sam da će opozicija formirati novu vladu – kazao je Taravari.  

>>Ključ vlasti drže Albanci - realna su 3 scenarija

>>Nakon sukoba Turske i EU, Makedonija postaje posljednja linija obrane?

Komentara 1

MX
Mister X
10:41 22.12.2016.

Kao lud sam bez ove vijesti super važne za nas Hrvate i naše jedine prijatelje Albance tu u okruženju zato je i iznad vijesti koje stižu iz Amerike ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije