Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOLJ

Albanac s Kosova Arif Uka ubio dva američka vojnika u Frankfurtu

'Policemen and ambulance men stand in front of a US military bus after a shooting on March 2, 2011 at the airport in Frankfurt/M., western Germany. Two people were killed and two seriously injured in
'BORIS ROESSLER'
Autori: hd, sd
02.03.2011.
u 16:48

Nakon pucnjave uhićen je 21-godišnjak s Kosova. Sve se dogodilo na vrlo prometnom Terminalu 2 zračne luke u Frankfurtu.

Albanac s Kosova Arif Uka (21) ubio je dva američka vojnika, a još dva pripadnika američke vojske ranio na frankfurtskom aerodromu.

Motivi napada u vrijeme pisanja ovog teksta nisu bili otkriveni.

Zapovjedništvo ratnog zrakoplovstva SAD-a za Europu potvrdilo je da je riječ o vojnicima iz baze na istoku Engleske. Njihov autobus zaputio se prema bazi u Ramsteinu.

Jürgen Linker iz njemačke policije izjavio je novinaru Die Welta da se pucnjava dogodila u samom autobusu, a neke druge informacije govorile su da je vatra otvorena na vojni autobus ispred Terminala 2. Policija još dvoji je li posrijedi teroristički napad ili akt pojedinca. Uka je u prvi tren pokušao pobjeći, ali ga je policija sustigla i uhitila unutar terminala. Njemačka policija nije otkrila njegov identitet. Učinio je to kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi koji je objasnio da je riječ o mladiću podrijetlom iz Kosovske Mitrovice koji živi u Njemačkoj.

– To je strašan i tragičan događaj – rekao je Rexhepi i potvrdio da kosovska vlada pokušava utvrditi motiv tog napada. Vlada Kosova izrazila je sućut američkom narodu, vladi SAD-a, američkoj vojsci i obiteljima ubijenih.

“Ovaj zločin je pojedinačni čin, protiv civiliziranih vrijednosti i protiv tradicije kosovskog naroda koji će uvijek biti zahvalan SAD-u koji je snažno pružao podršku kosovskom narodu tijekom procesa slobode i razvoja Kosova”, priopćila je vlada.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je prethodno da će njegova administracija učiniti sve da bi rasvijetlila “zašto se zbio taj užasni događaj”. Čin je najoštrije osudila i njemačka kancelarka Angela Merkel, a Njemačka i SAD surađuju u istrazi.

Ključne riječi

Komentara 425

OB
-obrisani-
22:44 03.03.2011.

ne mogu otvoriti...

OB
-obrisani-
22:45 03.03.2011.

hah Izno , znaš li ti nešto drugo napisati osim da misliš da sam glupa.

OB
-obrisani-
22:44 03.03.2011.

šta ne možeš otvoriti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije