Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTILI NADZOR

Aladrović o slučaju djevojčice: 'Žao mi je i kao ocu i kao ministru. Pročešljat će se sve, od vrha do dna'

Foto: PIXSELL
1/2
02.04.2021.
u 12:29

– Čudne okolnosti dovele su do hospitalizacije. Odmah smo poslali unutarnji nadzor. Socijalne radnice također su došle pod stručni nadzor – kazao je Aladrović u Petrinji

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović danas je izrazio žaljenje "i kao ministar i kao otac djeteta" zbog slučaja djevojčice koja je hospitalizirana u Klaićevoj bolnici s teškim ozljedama. Kazao je da se čuo s ministrima Davorom Božinovićem i Vilijem Berošem te s ravnateljem nadležnog Centra za socijalnu skrb.

– Čudne okolnosti dovele su do hospitalizacije. Odmah smo poslali unutarnji nadzor. Socijalne radnice također su došle u stručni nadzor – kazao je Aladrović u Petrinji, dodajući da bi u ovom trenutku bilo prerano bilo koga osuđivati ili abolirati.

– No mi, kao tijelo koje štiti građane i koje postavlja procedure, poslali smo nadzor. Moramo utvrditi postoji li čija odgovornost. Tražio sam da što prije dobijemo rezultate – istaknuo je ministar.

Upitan zašto se ništa nije učinilo nakon slučaja s Paga, kazao je:

– Ja vjerujem da smo puno toga napravili. Napravili smo mnoge korekcije, dodijelili smo mnogo sredstava udrugama koje se bave prevencijom, uspostavili smo SOS telefon, djelujemo i s Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom unutarnjih poslova i vjerujemo da će to u dugom periodu dati rezultate. Nažalost, ovaj slučaj nas podsjeća na to da to možemo uvijek biti još agilniji.

– Pročešljat će se od vrha do dna. Moramo utvrditi razine odgovornosti. Svatko mora biti svjestan koliki opseg odgovornosti snosi. Ono što će unutarnji nadzor utvrditi jest jesu li poštovane sve zakonske odredbe, a stručni nadzor će utvrditi jesu li radnice poštivale načela struke. Pričekajmo rezultate pa da sukladno time penalizirajmo eventualne propuste – zaključio je.

Komentara 31

LO
Lolita3
13:37 02.04.2021.

Gle, gle....stigla ekipa yutel-uhljebića za zataškavanje i muljažu..., uopće ne čitaju, samo minusiraju sve redom... .hahhahah.

DU
Deleted user
13:42 02.04.2021.

Dati sredstva nekim udrugama je bacanje novaca u vjetar..tu pomaže samo pojačana kontrola,nadzor..korekcije su vam nažalost ove i mnoge djece,opet zakazale .

HI
higijena
13:50 02.04.2021.

Čitam žaljenje ministra Aladrovića. Žali kao ministar i otac. Ministe, kad bi vas sad prozvao Milanović, obrecnuli bi se. Ja maleni čovjek i kao bivši učitelj pitam Vas, gdje Vam je bila preventiva. Ili .. o vam je obitelj'' ? Ova vlast brine samo o svojem autoritetu? a djeca. A dijete? Plenkovićevi sluge, sad ćete se vi braniti, a obranit će vas i premijer. Jer toga uvijek ima. Ima, ali zar se to baš tom djetetu moralo dogoditi ? ,,Tako vam je to u obitelji'' - i to je Plenković branio. Jadno dijete. Jadno društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije