Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO ZA MALI SEGMENT DRUŠTVA

Aladrović o potporama nakon popuštanja mjera: 'Stimulirat će se oni koji su najizloženiji'

Šibenik: Ministar Aladrović uručio investicijske ugovore vrijedne 12,5 milijuna kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
27.08.2021.
u 21:59

Ako dođe ponovno do ekonomskih poremećaja, za što se nadamo da neće, mi smo i dalje spremni pomoći onima kojima se taj poremećaj dogodi, kazao je

Ministar rada i mirovinskog sustava Josipo Aladrović ustvrdio je kako je pandemija usporila provođenje određenih reformi, no uvjeren je da će ih Vlada provesti do kraja svog mandata. Također, navodi kako je teško procijeniti hoće li rast cijena gurnuti građane još više u siromaštvo.

"Ono što je dobro, rastu plaće", kaže ministar za Dnevnik Nove TV i dodaje kako rastu i mirovine. Prosječan umirovljenik dobit će oko 60 kuna više mjesečno, a Aladrović kaže da je to gotovo milijarda kuna na godišnjoj razini za proračun.

"Svjesni neadekvatnosti pojedinih vrsta mirovina odlučili smo se na nov način obračuna obiteljske mirovine koje su najmanje adekvatne i to ćemo učiniti u sljedećem koraku. Najniže mirovine su povećane više od 20 posto. Siguran sam da će i kretanja unutar mirovinskog sustava također spriječiti bilo kakvo povećanje siromaštva", rekao je Aladrović te se osvrnuo na COVID potvrde. 

Najavio je da će potpore ostati samo za one poduzetnike koji su najnezaštićeniji. Kaže da zbog popuštanja mjera ne vidi razlog da i dalje stimuliraju pojedine poslodavce.

VIDEO Božinović: "Od 1. rujna otvaramo zatvorene dijelove ugostiteljskih objekata."

"Ostaju organizatori sportskih događanja, kulturnih događanja, event industrije, putničke agencije, dakle relativno male segmente našeg društva, ali one koji su najizloženiji", rekao je ministar te dodao:

"Ako dođe ponovno do ekonomskih poremećaja, za što se nadamo da neće, mi smo i dalje spremni pomoći onima kojima se taj poremećaj dogodi", kazao je te istaknuo kako je cijepljenje najbolji način očuvanja zdravlja i ekonomije.

Govoreći o Zakonu o radu, istaknuo je koje se stvari mijenjaju. 

"Odnos ugovora na određeno i na neodređeno. Želimo smanjiti broj ugovora na određeno vrijeme i omogućiti onima koji žele raditi više da rade više", kazao je.

Vezano uz incident u Međimurju, odgovorio je jesu li zakazali socijalnom politikom prema romskoj manjini.

"Sa ovom posljednjom tragedijom u Međimurju, ne mogu je poistovjetiti s dijelom resora kojeg vodim", rekao je i dodao kako ministarstva aktivno rade s manjinama u posebnim programima, a u Međimurju su posebno fokusirani na romsku manjinu.

"Ne vidim način da ovakav jedan incident možemo povezivati sa svim socijalnim politikama ili politikama drugih ministarstava. Mi kontinuirano radimo, ali to ne znači da možemo apsolutno doći u situaciji da ovakvih incidenata ne bude. Možemo ih smanjiti", zaključio je Aladrović.

Ključne riječi

Komentara 2

ML
mladenov
11:51 28.08.2021.

Kakva je ovo šahovnica u pozadini? Jel to iz doba Ante Pavelića i NDH.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
05:14 28.08.2021.

Aladrović o potporama nakon popuštanja mjera: 'Stimulirat će se oni koji su najdomoljubniji i najizloženiji domoljubnoj propagandi vrhuške iz 200 odabranih obitelji u vilama regije'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije