Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poručio sindikatima

Aladrović: Nastavak štrajka ne znači da će Vlada prihvatiti apsolutno sve zahtjeve

Josip Aladrović
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
19.11.2019.
u 11:04

Obrazovnim sindikatima, koji su nakon 26 dana cirkularnog najavili opći štrajk od danas do ispunjenja zahtjeva, poručio je da Vlada i dalje ne vidi razlog za štrajkanje, jer će zaposlenima u sustavu obrazovanja plaće od iduće godine sigurno rasti.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u utorak je poručio da nastavak štrajka u obrazovanju ne znači da će Vlada prihvatiti apsolutno sve što traže obrazovni sindikati, dodavši kako i dalje ne vide razloga za štrajk ali i da o njegovoj sudskoj zabrani za sada ne razmišljaju.

"Štrajk se nastavlja, ali to ne znači da ćemo mi prihvatiti apsolutno sve što se traži. Mi smo povukli poteze za koje smatramo da su ispunjenje postavljenih zahtjeva, samo na drugačiji način", ustvrdio je Aladrović na šestom redovnom saboru Nezavisnih sindikata Hrvatske.

Obrazovnim sindikatima, koji su nakon 26 dana cirkularnog najavili opći štrajk od danas do ispunjenja zahtjeva, poručio je da Vlada i dalje ne vidi razlog za štrajkanje, jer će zaposlenima u sustavu obrazovanja plaće od iduće godine sigurno rasti.

Najavio je da sa sindikatima može ponovo sjesti za stol na pregovorima o osnovici.

"Mi u četvrtak nastavljamo pregovore po osnovici, za Temeljni kolektivni ugovor, sa svim državnim i svim javnim službenicima kojima pripadaju i obrazovni sindikati u štrajku. Mi očekujemo da će se oni odazvati pregovorima", poručio je Aladrović.

Istaknuo je da se, međutim, na tim pregovorima razgovara o temama definiranima Temeljnim kolektivnim ugovorom, a da se o koeficijentima složenosti poslova, čije povećanje za 6,11 posto traže obrazovni sindikati, može samo "razgovarati, ali ne i pregovarati".

Ministar je ustvrdio i da Vlada za sada ne razmišlja o sudskoj zabrani štrajka. 

Komentara 11

MA
MarkoMaras
11:11 19.11.2019.

Ako sam dobro shvatio, od sutra nastavnici štrajkaju bez plaće. Tako napokon započinje pravi štrajk, gdje štrajkaši nešto stavljaju na kocku, a nisu samo na odmoru. Ministrovo spominjanje sudske zabrane je besmisleno. Čak i da sud zabrani štrajk, što im može ako i dalje štrajkaju? Otpustiti sve nastavnike? Smiješno.

TA
tariq
12:37 19.11.2019.

Žalosno kakve spodobe su na ministarskim mjestima i takvi određuju plaće i dr. čestitim pametnim ljudima.

RE
realisticki
13:20 19.11.2019.

Nekada smo se čudili mladim komunistima za koje je partija bila zakon, i čvrsto sljedili partisku liniju. Po čemu je ovaj bolji od onih mladih koji su bili na položaju od 1945.-1991.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije