Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam

Al Qa'idin časopis savjetuje kako napraviti kućnu bombu

kuhanje
01.07.2010.
u 14:30

Časopis koji je počeo izlaziti u utorak i koji uređuje ogranak Al-Qaide u Jemenu mogao bi pomoći toj terorističkoj grupi da regrutira nove pripadnike u SAD-u i Europi.

Al-Qa'ida je pokrenula prvi internetski propagandni časopis na engleskom jeziku pod nazivom Inspire, javlja AP. Časopis koji je počeo izlaziti u utorak i koji uređuje ogranak Al-Qa'ide u Jemenu mogao bi pomoći toj terorističkoj grupi da regrutira nove pripadnike u SAD-u i Europi, navela je agencija.

- Novi je časopis očito namijenjen budućim sljedbenicima džihada u SAD-u i Velikoj Britaniji koji bi mogli biti sljedeći ubojice iz Fort Hooda ili bombaši s Times Squarea - izjavio je znanstvenik u Institutu Brookings i bivši dužnosnik CIA-e Bruce Riedel.

Promocija Al-Qa'idina časopisa na 67 stranica u utorak nije najbolje prošla jer su se mogle pojaviti samo prve tri stranice. U sadržaju je bio i članak pod nazivom "Napravite bombu u kuhinji svoje majke", u čijem je kratkom objašnjenju stajalo da je riječ o "detaljnoj, a kratkoj i lakoj uputi o tome kako sastaviti bombu od sastojaka koje možete pronaći u kuhinji" .

Uredništvo časopisa također je u uvodnom dijelu pozvalo čitatelje da šalju svoje članke, komentare i sugestije.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
14:40 01.07.2010.

napravite i ISPROBAJTE bombu u kuhinji svoje majke uz obavezno prisustvo oba roditelja i istomišljenika!

OB
-obrisani-
14:45 01.07.2010.

ovo su gluposti ,naši novinari nebi trebali prenosit ovakve vijesti,šta drugo oćekivati od terorista ,pa neće valjda teroristi objašnjavati narodu kako da sade cvijeće i da imaju od nećeg korist već kako će drugima nanijeti još veće zlo !

OB
-obrisani-
00:13 02.07.2010.

A i nisu nešto orginalni, tzv Anarhistička kuharica (The Anarchist Cookbook) pojavila se početkom \'70 ih i isto je imala “recepte“ za kuhinjske bombe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije