Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUUDARI

Al-Qa’ida: Francuska si je otvorila pakao

mali
Reuters/PIXSELL
14.01.2013.
u 19:22

Islamski su radikali zauzeli grad Diabaly uvlačeći se preko rijeke u malim grupama i potom napadajući policiju

Iako je Francuska u petak zračnim udarima počela akciju protiv islamista u Maliju pokušavajući regularnim snagama pomoći da vrate kontrolu nad zemljom, ne ide sve glatko. Islamisti su u svom protuudaru osvojili grad Diabaly, oko 400 kilometara udaljen od prijestolnice Bamako. Ipak, francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian ustvrdio je da nema razloga za pesimizam.

– Pobunjenici su preuzeli Diabaly nakon žestokih okršaja s regularnim snagama, koje nisu mogle izdržati. Ipak, stvari se razvijaju u povoljnom smjeru – ustvrdio je Le Drian napominjući pri tome da je Francuska zatražila hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a. Taj povoljni smjer svakako nije povoljan i za stanovnike osvojenog grada.

– Islamisti su u Diabaly ušli tijekom noći prešavši rijeku u malim grupama. Uskoro je izbila žestoka paljba, nitko ne izlazi iz kuća – potvrdio je agenciji AFP jedan od stanovnika ovog grada. Ipak, prema tvrdnjama Francuza, to je i bio očekivani razvoj događaja.

– Te smo napade očekivali. Islamisti su na istoku zemlje blokirani, u potpunom su rasulu i sada pokušavaju zauzeti neka mjesta kako bi umanjili poraz – kaže Le Drian.S druge strane, Al-Qa’ida, čiji se pripadnici također bore u redovima malijskih islamista, najavljuje osvetu Francuskoj.

– Napali su islam, a sada ćemo im se osvetiti. Francuska si je otvorila vrata pakla, pala je u zamku koja je opasnija od Afganistana, Iraka ili Somalije – rekao je glasnogovornik Al-Qa’ide.

>>Mali gori: 'Svojoj ćete djeci kopati grobove'

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar El Indio
El Indio
19:36 14.01.2013.

Eto sta ti je islam, siru svoj imperij po Afriki a jad dobju po nosu onda kukulele takvi su i Srbi

TO
Toni50
19:44 14.01.2013.

Al-Qa’ida: Bin LČaden nasljednici fuj ih bilo šta rade i prijete -Francuska si je otvorila pakao. Eto vidimo opet taj Bin Laden zločesti zato nije čudo da Francuzi bacaju napalm bombe po bosonogim i gladnima - večina dijeca i naoružanini sa drvenim puškama i eto prijete tim ljubiteljima žabljih bataka i puževa Koji kako vidimo moraju se avijacijom služiti da bi ih urazumili zlato i dijamanti ne pripadaju mjuslimanima !

OB
-obrisani-
21:20 14.01.2013.

14.01.2013. u 19:36h El Indio je napisao/la: Eto sta ti je islam, siru svoj imperij po Afriki a jad dobju po nosu onda kukulele takvi su i Srbi -- jadna podlice ne lupaj gluposti . Sa istim islamistima ste sese zajedno borili u Bosni .Ali su i vas klali i ubijali po bosni. Ali ste slepi pa neželite da vidite njihove zločine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije