Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj drame

Aktivistice preskočile ogradu i spasili dva psa, treći još u kući

zlostavljanje pasa (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/7
31.07.2012.
u 13:35

Kad smo je izvukli iz boksa nije mogla stajati. Bila je potpuno dezorijentirana i dehidrirana, priča aktivistica Ivana

Čekati da se sustav pokrene i spasi životinja aktivistice udruge Pobjede više nisu čekali. Prije 16 sati preskočile su ogradu, posudile sjekiru od susjeda i jedva uspjele skinuti zakovanu kućicu u kojoj je 10 dana provela kujica. K tome, još je bila i vezana lancem, ostavljena bez hrane i vode!

- Kad smo je izvukli iz boksa nije mogla stajati. Bila je potpuno dezorijentirana i dehidrirana - kaže nam Ivana dodajući da su jednogodišnju kujicu tešku svega 4,9 kilograma odveli veterinaru gdje je primila infuziju. Sad je odvoze kod jednog volontera gdje će joj privremeno pružiti dom. Iz kuće strave spasili su i šarplaninku koja je bila vezana u dvorištu. U kući je još ostao jedan pas, koji je zavijao iz podruma.

Udruga hitno traži stalnog ili privremenog udomitelja.

Višednevna drama

Drama ovih pasa trajala je danima.

– Volonterka udruge Maca sinoć je šetala psa i vidjela horor prizor i alarmirala volontere udruge Pobjeda i policiju, ali nitko ništa ne čini! Žena čiji su to psi, nekakva Irena, na upit volonterke zašto to čini psima, odgovorila joj je da joj je to gušt! Policija nam prijeći ući u kuću da oslobodimo pse, a ta žena, zlostavljačica životinja, sjela je na bicikl i samo otišla prema gradu. Svi peru ruke, a psi umiru na vrućini – očajna nam je rekla Ivana Crnoja, predsjednica osječke udruge za zaštitu životinja Pobjeda.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU Osječko-baranjske Ivane Delaš, veterinarska inspektorica Dorotea Astaloš iz Belog Manastira bila je na mjestu događaja i procijenila da kujica zatvorena u krletki nije zlostavljana ni zanemarena. Međutim, dodala je i da će zatražiti nalog od suda kako bi mogla ući u dvorište i utvrditi stanje životinje.

Kujica u kazni

- Ona je stručna osoba i ona je rekla da nema kaznenog djela te mi ne možemo dalje postupati. Ishodi li nalog, policijski službenici će zajedno s njom ući unutra - objasnila je.

U međuvremenu su ispred udruge Pobjede poslali policijskoj postaji Beli Manastir dopis kojim traže hitan nalog za oduzimanje psa.

- Ne reagiraju li u roku sat vremena, koliko je zakonski rok, ja ću stvarno preskočiti ogradu i spasiti psa. Možda se tada službe pokrenu - očajna je I. Crnoja.

Kako pričaju susjedi koji za vlasnicu kuje nemaju lijepih riječi, psa je zatvorila u krletku jer je u "kazni". Navodno je ugrizla neku susjedu i ona se odlučila na ovakav način kažnjavanja. Ostaviti životinju zatvorenu na suncu navodno već 10 dana!

Komentara 8

CH
chemica
14:14 31.07.2012.

Koje je obrazloženje Veterinarske inspekcije? Zašto ne rade svoj posao?

HR
hr76
14:39 31.07.2012.

Trebalo bi i tu veterinarsku inspektoricu Doroteu Astaloš zatvorit u tu krletku jedan dan, pa da vidimo što bi onda rekla...

LI
liliZG
14:11 31.07.2012.

Ta luđakinja bi to i djetetu mogla napraviti, "jer joj je gušt".....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije