Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS Makarska

Aktivan vikend za HGSS: Djevojčica bez svijesti na Biokovu i ozlijeđeni turist kod Modrog jezera

Preko dvjesto članova HGSS-a već peti dan traga za Poljakom koji je nestao na Biokovu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
11.07.2022.
u 09:31

Dva člana HGSS stanice Makarska koji sudjeluju u dežurstvu letača spašavatelja u Helikopterskoj bazi u Divuljama pridružili su se potrazi za ocem i maloljetnim djetetom koja je započela u subotu na Krku.

Od kad su završili projekt kuće na Biokovu, iz ekipe HGSS Makarska kažu kako su u gotovo svakoj smjeni imali su barem jednu intervenciju, a niti prošli vikend nije bio iznimka.

U subotu navečer na vrata kuće u Biokovu su pokucali strani turisti s polusvjesnom djevojčicom u naručju. Naime, djevojčicu je u desnu stranu prsa udario konj, ona je od sile udarca izgubila svijest, a bila je i pothlađena. Spašavatelji su djevojčicu utoplili i stabilizirali, a odmah je pozvana i Hitna medicinska služba iz Makarske.

Vozilo Hitne pomoći je uz pratnju HGSS-a do kuće na Biokovu stiglo oko 22:20, pružena joj je pomoć te je u dobrom stanju i brzo se oporavlja, prenosi Dalmacija Danas.

U nedjelju malo iza podneva, na telefon makarskog HGSS-a pristigla je dojava o stranom turistu koji je prilikom spusta do Modrog jezera ozlijedio koljeno i gležanj. Na teren je odmah izašlo 11 spasilaca koji su do unesrećenog stigli u pola sata te ustanovili iščašenje gležnja i mogući lom istog.

Nakon imobilizacije, turistu su pomogli doći do izlaza iz Modrog jezera gdje je predan u ruke Hitne medicinske službe. 

U isto vrijeme, dva člana HGSS stanice Makarska koji sudjeluju u dežurstvu letača spašavatelja u Helikopterskoj bazi u Divuljama pridružili su se potrazi za ocem i maloljetnim djetetom koja je započela u subotu na Krku. Srećom, unesrećeni su locirani i spašeni u nedjelju poslijepodne.

VIDEO: Kanaderi i stanovnici gase požar u Puli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije