Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GEOPOLITIČKI ANALITIČAR
Povratak na članak

Akrap objasnio zašto bi bilo pogubno sada pokrenuti protuofenzivu: 'Upravo je to radila Rusija'

Hrvatski geopolitički analitičar Gordan Akrap vjeruje da Rusija ima mogućnosti za daljnje ograničene napade, ali da bi se radilo o iracionalnoj odluci.

Komentari 19

MI
Mislav28
16:19 25.05.2023.

Taj "analitičar" je prije par mjeseci najavljivao ofanzivu ,sad kad je nema se izvlači. Nikakav analitičar već "pametnjaković" koji priča što mu paše u datom trenutku , poslije kad vidi da nije točno samo izmijeni i preoblikuje mišljenje i upakira za datu publiku.

VL
OO
Oohootutkalo
18:39 25.05.2023.

E jest neki veliki analiticar! Jedno danas a sutra drugo.Po meni bi bilo najbolje pokrenuti diplomatsku kontraofanzivu za mir, jer ce US dignuti ruke i ostaviti Ukrajinu samu.Narod Ukraine ce da gine a US strateski interes da ubire, samo za sebe.

VL
AC
acer7
20:54 25.05.2023.

Dars to nije naš rat, niti nas zanima. a ovaj lik opisao je svoje viđenje naoružanja koji imaju rusi. i to skrot neutralno. on ima više muda o tebe koji da i jesi na strani ukrajine bi gurao stvari po tepih? Ako je ovo točno, ti bi to negirao?

VL
XA
xaron
18:57 25.05.2023.

Tako jeto kad neko sa nula vojnog iskustva “ analizira “ vojne operacije. Akrap bi trebao znati da je najuspješnija Ukrajinska ofanziva bila oslobadjanje Hersona u koji su ušli bez ispaljenog metka i to 2 dana nakon povlačenja Rusa.

VL
Avatar Krajsnik
Krajsnik
15:54 26.05.2023.

Najaci mi je onaj Baric sa N1. Vidi se CNN skola za Balkan. Ko da je glasnogovornik Pentagona.

VL
DU
Deleted user
19:52 25.05.2023.

Hrvatska iz ovog rata mora učit. Ne smijemo ovoliko zaostavat po pitanju naoružanih besposadnih sustava.Bilo na kopnu,moru ili zraku. Isto tako MORH bi triba shvatit važnost umjetne inteligencije i viskotehnološkog rata. Hrvatska skladišta ne smiju bit prazna.Streljiva valja imat zaa najmanje 2 godine rata. Jasno je isto tako da tenkovi nisu demode,da i oni stari rade,da je slojevita protuzračna obrana važnija od fanncy skupih sustava tipa Patriot.

VL
NI
Nipos66
19:46 25.05.2023.

Uhhh .,. putniče izgleda po tvom Rusi u nedjelju u Lisabonu piju kavu...

VL
DU
Deleted user
18:17 25.05.2023.

Evo Akrapa, ja sam mislio da je već do Vladivostoka dogurao pa ga zato nema…

VL
DU
Deleted user
19:22 25.05.2023.

Rusi se spremaju napast Harkiv. Rusija je uvježbala novih 120 tisuća vojnika.Potpuno su obnovili desantno padobranstvo.Obim proizvodnje artiljerijskih sredstava povećan je za 20 puta. Svaki mjesec Rusi dobiju 30 novih tenkova tip T-90M Proboj-3 i T-14 Armata. Rusi se izgradili cijelu silu besposadnih lovaca tenkova "Marker" upravljanih računalom i AI koji čekaju "Leoprde" i "Abramse". U pješačke bojne,brigade i veće ustrojbene jedinice uvodi se protuzračni sustav lakog dometa naoružan s 12 raketa "Ptičar". Ruske pješačke snage dobile su prijenosne jednokratne termobarične ručne raketne bacače.(TOS s ramena).Zrakoplovi i helikopteri raketna zrna dvostruko većeg dometa.Ruske "glupe" bombe KAB-500 dobile su posebnu nadogradnju s raketnim motorom koja ih pretvara u praktično pametno dalekodometno vođeno oružje uz pomoć sustava GLONASS. Iranske letjelice potpuno su modificirane i nadograđene s ruskim GPS-om umjesto javno dostupnih kineskih modula koje koriste Iranci. Tko prati malo strane vojne portale lako može doć do ovih informacija.Naši analitičari su izgubljeni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.