Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilija Pavlović

'Ako za tri mjeseca država ne pomogne u obnovi, pogon selim prema Lici'

Ilija Pavlović
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
30.06.2014.
u 08:26

Vlasnik društva Imex koja izrađuje drvene kućice za odmor, vrtno pokućstvo i opremu za terase iz Strošinaca, odlučan je u preseljenju pogona ako država ne pomogne u obnovi strojeva koje je uništila poplava,a to je javno rekao i ministru Tihomiru Jakovini

Prizvođač drvenih kućica i vrtnog pokućstva iz Strošinaca liječi rane od poplave Ilija Pavlović, vlasnik tvrtke Ivex d.o.o. koja izrađuje drvene kućice za odmor, vrtno pokućstvo i opremu za terase iz Strošinaca, predvodi svoje radnike koji svakodnevno dolaze u pogon i uklanjaju posljedice poplave u kojoj su Strošinci, uz Rajevo Selo i Gunju, pretrpjeli najveću štetu. Strojevi su bili pod vodom 70 centimetara i svi elektromotori koji su ih pokretali, u vodi su uništeni i sada su na servisiranju. Iako je država obećala pomoć, Pavlović i njegovih osam radnika drži kako će ipak najveći teret obnove podnijeti oni sami.

- Ipak, svaka pohvala Elektri iz Vinkovaca koja je prva priskočila u pomoć, pregledala i popravila oštećene elektroinstalacije i svaki put kada bi ih pozvao, došli su i uklanjali kvarove. Od Hrvatskih šuma očekujemo pomoć tako što ćemo imati pravo prvokupa prema ugovoru kojega do sada nismo mogli ostvariti. Mogli bi zapošljavati i 16 radnika samo kada bi nas pratila neka banka kako bi svorili zalihe kvalitetnog drveta i reagirati na svaku narudžbu. Nama bi najveća pomoć bila kada bi se javili kupci i naručili poslove. Rekao sam ministru Jakovini da ako za tri mjeseca ne bude vidljiva pomoć države koju je obećala, pogon iz mojih rodnih Strošinaca selim tamo negdje od Zagreba prema Lici gdje ću naći prostor i nastaviti proizvodnju jer nama su najveći troškovi transporta. Ovdje smo kilometar od granice sa Srbijom i kao na kraju svijeta - kaže Ilija Pavlović pokazujući pogon koji sada ne radi, strojeve podignute na palete kako bi se spasili od vode, strojeve koji čekaju povratak elektromotora sa servisiranja i velike hrpe smeća izbačenih iz pogona.

Jednu su prostoriju uredili i vratili nekoliko strojeva koje teže preko tonu. Tu je na stotine "kubika" drveta koji je bio pod vodom i više od njega se ne mogu raditi kuće ili pokućstvo, već samo za ogrijev. Pavlović priča kako je, kada su Strošinci već bili pod vodom, uspio izvesti tri stroja u susjedne Drenovce kako bi u deset dana završio narudžbe čiji je rok isporuke bio pri kraju. 

- Još ne znam kolika je šteta, ali ispod 400 tisuća kuna sigurno nije - kaže Ilija Pavlović nadajući se da će što prije pogon Ivexa proraditi i opet proizvoditi godišnje 15-tak drvenih kućica za odmor od 12, 24, 44 i 62 četvorna metra, tisuću stolica i 150 vrtnih stolova koje prodaju od Umaga do Dubrovnika, a dio vrtnih garnitura odlazi i za izvoz.

>> Impresivni podaci o aktivnostima Hrvatske vojske u poplavljenim područjima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije