Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO STOJI BESPLATNA ŠKOLA

'Ako vam kažu da je škola besplatna, lažu': Roditelji su u šoku. Pogledajte troškove, neke škole nemaju ni za WC papir

12.09.2022.
u 09:12

Iako su udžbenici za osnovnoškolce besplatni, za radne bilježnice u prvom razredu potrebno je izdvojiti oko 200 kuna, likovne mape stoje u prosjeku 70 kuna, tempere i vodene boje po 25, kao i flomasteri i drvene bojice, pisanke u prosjeku 3 do 5 kuna po komadu... Na taj popis dodajmo još obuću za preobuvanje, tenisice i odjeću za nastavu tjelesnog odgoja, pa školsku prehranu te produljeni boravak, što je brojnim roditeljima prvašića i drugašića neizbježno, a za koji je potrebno izdvojiti 500-tinjak ili više kuna

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
09:52 12.09.2022.

Ja sam dinosaur/ica iz nekih prošlih vremena kad ništa nije bilo besplatno u školi ni na faksu.Roditelji su iz vlastitog džepa plaćali knjige,bilježnice,radne bilježnice,topli obrok,odjecu,obucu,školske izlete,pribor i ostalo.Bilo nas je troje i knjige su se nasljeđivale,nije se nosila markirana odječa,a bome nije bilo ni mobitela,laptopa,tableta i ostale tehnike.Bilo je to doba kad sam se sustreo/la s informatikom u povojima,a učili smo pisati programe u Basicu i Pascalu,kompaće smo vidjeli samo na slikama. Nisu postojale elektronske ploče u razredu nego one divne stare zelene koje smo pod odmorom brisali mokrom spužvom. Eto odrasli smo,poštovali učitelje i profesore i nismo radili zdarije pod nastavom. Neke srednje škole nisu imale ni dvorane za tjelesni odgoj,npr MIOC,škola za sestre Vinogradska i opet smo preživjeli.Jbg danas je sve teško i stalno se kuka.

GE
geler203
09:56 12.09.2022.

Što se žalite. 70-tih sam išao u osnovnu pa 80-tih u srednju nikada wc papira nije bilo.

Avatar grbadeva
grbadeva
09:37 12.09.2022.

Baš me zanima kako je to netko zamislio "besplatno". Bilo da je riječ o školstvu, javnom prijevozu, ili slično. Pa dok god budu zaposlenici tih ustanova dobivali zaslužene plaće, dok se god budu morale graditi škole, održavati ih, i pokrivati troškove investicijskog i tekućeg održavanja ne razumijem kako je to moguće besplatno. Može biti besplatno za korisnike, ali onda plaća netko drugi. Valja se prisjetiti i one, nema besplatnog ručka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?