Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene u Hrvatskoj
Povratak na članak

Ako si 'samo' majka, zašto ne radiš; ako radiš, gdje su ti djeca; ako imaš oboje, sigurno si loša u obje stvari

Ženama je ‘dopuštena’ emancipacija, ali očekivanja vezana za tradicionalnu ulogu nisu manja. A tu su i očekivanja vezana i za izgled, odijevanje, prehranu, svjetonazor...

Komentari 23

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
18:48 23.06.2018.

Uhljebljene i nezadojene krastače na položajima raspiruju mržnju među ženama i muškarcima

VL
DU
Deleted user
18:37 23.06.2018.

Draga Stela i draga Jelena, nije li licemjerno upitati prstom u druge znajući da imate znatno veća prava od njih. Ovo kada govorite "društvo" pretpostavljam da mislite na neistomišljenike, točnije na muškarce. Ja mislim da je jako bezobrazno uspoređivati da na menadžerskim pozicijama ima više muškaraca od žena. To nije pitanje dijeljenja spolova, to je pitanje truda pojedinca i vrijednosti njegovog rada. Ja kao poduzetnik želim zaposliti menadžera koji će obavljati svoj posao što kvalitetnije, bio on Ivan ili Ivana. Ne razumijem zašto bi se netko odlučio na lošiju opciju samo zbog spola. Očito je da iz mnogih razloga menadžerski poslovi ide više muškarcima pod ruku. Prošla su vremena "tko je jači taj tlači". Nitko tebe neće degradirati za uspjehu u poslu zbog tvog spola, bar ne u ovom stoljeću gdje ima pregršt alata za tužbe tih istih slučajeva. Kad smo to zaključili, ja vas onda pitam; zašto žene poduzetnice imaju manju kamatnu stopu? Zašto svaka stranka mora imati određen minimalan broj žena čak i u slučaju kada je to destruktivno za tu stranku? Zašto žene u svemu imaju prednost naspram muškaraca? Njima se vrata otvaraju, njih se prvo pozdravlja...itd itd.. nije li to neravnopravnost spolova? P.s. najteži i najodgovorniji posao je biti dobra majka!!!! Nema te menadžerica koja je uspješnija od majke sa petero lijepo odgojene djece (primjer). I daljnji uspjeh te djece je njihov uspjeh!

VL
Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
18:41 23.06.2018.

Ovaj članak je o čemu ? Kukanje o pravima žena ? Znate li da su u Njemačkoj oko 30 tisuća žena zaposlili kao prostitutke... što misliš o tome ??? E da to je Njemačka njih ne smijete kritizirati...

VL
SO
SoloHan
18:33 23.06.2018.

Upravo je strašno kako homoseksualni lobiji brutalno iskorištavaju žene i njihovu ulogu u društvu, kako bi promovirali svoje poremećaje seksualnosti kao nešto ne samo normalno, nego čak poželjno.

VL
Avatar nekineki
nekineki
19:39 23.06.2018.

tendenciozna propaganda!

VL
Avatar Ruanda2013
Ruanda2013
18:41 23.06.2018.

Kolika kolicina laži....

VL
Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
19:33 23.06.2018.

Moja žena i većina koje znam imaju i dobar posao i djecu. I nitko im ne govori ovo što baba kaže.

VL
Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
19:22 23.06.2018.

Ravnopravnost žena je u ovoj državi nažalost samo mislena imenica imajući u vidu kakav program ima katotalibanski HTV. Gdje župan mlati ženu a anemični u tome ne vidi nikakav problem. Licemjerno debelo puhalo. Kad je na vlasti klerofašistička stranka nema nama naprijed, i kao niti nismo u EU.

VL
BI
binki
18:16 23.06.2018.

Draga moja,kofer u ruke i pravac van. Tu te čeka željkica,culej ili glasnović.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.