Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
repovi afera

Ako se ne riješi nadzor rada policije, afere će se nastaviti

'13.01.2011.Zagreb, Hrvatska - Policijska akademija, Avenija G. Suska.Svecana prisega sedmog narastaja polaznike Programa obrazovanja odraslih za policajce i policajke.Oliver Grbic, ravnatelj policije
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
31.12.2012.
u 18:46

I dalje će biti aktualno pitanje policijskog izlista telefonskih poziva, što su zloupotrebljavale i bivša i sadašnja vlast

U 2013. godini vući će se i dalje repovi nekih od najvećih afera koje su se dogodile u ovoj godini – Hrvatski Watergate, Olivergate ili akcija Juda, afere članova Vlade, Bandićeve fontane, afera kolosijek.

Ministar i direktor

U prvom redu i dalje će biti aktualno pitanje policijskog izlista telefonskih poziva, a što su zloupotrebljavale i bivša i sadašnja vlast. U aferi hrvatski Watergate Večernji list tako je otkrio da je policija pod kontrolom Kukuriku koalicije nedopušteno izlistavala telefonske pozive čelnih ljudi Sigurnosno obavještajne agencije i menadžera Agrokora. No krajem ove godine otkrivena je slična afera iz HDZ-ove vladavine. Policija pod ravnanjem Olivera Grbića i za ministrovanja Tomislava Karamarka pratila je i izlistavala telefonske pozive novinara, a sve da bi došla indirektno do podataka s kim kontaktira glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Aferama izlista tako se nametnula tema rješavanje problema nadzora nad radom policije koju u biti nitko ne kontrolira. Problem je dakle detektiran, a u 2013. trebao bi se i riješiti. U suprotnom bismo i sljedeće godine mogli opet imati slične afere.

Policija će još jednu ovogodišnju aferu vući i u 2013. godini, a to su njihove vlastite krtice koje su uhvaćene ove godine. Tako je otkriveno da su policijski inspektori koji su radili na nekim od najvećih korupcijskih istraga drukali informacije osumnjičenima i sabotirali istrage.

Nova Kukuriku vlada neće se s Novom godinom otresti nekih afera koje su vezane uz njihove članove. Tako će i dalje biti otvoreno pitanje sukoba interesa ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine za kojeg je otkriveno da je i dalje direktor tvrtke iako to ne smije biti kao ministar.

Štoviše, Jakovina je bio u sukobu interesa godinama jer ni kao načelnik općine, što je bio do ulaska u Vladu, nije smio biti direktor tvrtke. S obzirom da je Jakovina i dalje ministar, a spornu je tvrtku prodao i ne želi reći kome, Vlada Zorana Milanovića njegovo breme sukoba interesa nosit će na svojim plećima i dogodine.

Gradski novac za dom

Nosit će Zoran Milanović na leđima i breme zamjenika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenka Antešića, za kojeg je otkriveno da je bio jednodnevni umirovljenik i tako si osigurao povlaštenu saborsku mirovinu, zatim da je teti plaćao dom za starije novcem Grada Raba, ali i da je kao gradonačelnik Raba prenamijenio svoje zemljište iz poljoprivrednog u građevinsko. Milanović ga je branio, nije ga smijenio pa će ga vući za sobom i dogodine.

Od brojnih afera iz Hrvatskih željeznica, svoje repove sigurno će i dogodine vući kupnja industrijskog kolosijeka. HŽ Cargo Diokiju je taj kolosijek platio 17 milijuna kuna, i za to se ekspresno zadužio iako mu tih 2,6 kilometara pruge uopće ne treba. HŽ Cargo muku muči sa svojim opstankom, prijeti mu stečaj, a rasplet njegove sudbine u koju je nepotrebno upetljan kolosijek, očekuje se "sretne" 2013. godine.

>>Karamarko otkrio odakle mu podaci o hrvatskom Watergateu

Komentara 2

TM
tesla moj ponos
19:07 31.12.2012.

Policija je uvijek sudionik afere. Ona daje blagoslov počiniteljima bilo kojeg kriminala - jer da ona brani društvo i društveno dobro onda pojedinci ne bi bili u savezu s policijom.Dokaz su bezbroj afera koje stoje u ladicama - znaju se počinitelji - a kao u mastercheffu - za sve imaju dvije verzije ! Tko više plati -ipobjeđuje!

QU
QuickPlayer
19:11 31.12.2012.

Policija istražuje i privodi. parvosuđe provodi. Sabor donosi zakone. Zakoni su neprovedivi? Štite velike kriminalce? Braco, seka i slični su u Saboru. Bog neka nam pomogne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije