Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ako se ne pomogne Grčkoj, kriza bi se mogla preliti u EU

Čelni čovjek MMF-a naglasio je da svaki izgubljen dan povećava rizik od širenja krize.
28. travnja 2010. u 19:39 4 komentara 2 prikaza
mmf
Foto: Reuters

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn jučer je upozorio da bi se kriza u Grčkoj mogla preliti na cijelu Europu te naglasio da svaki dan koji se gubi u rješavanju te krize povećava rizik od širenja krize na cijelu eurozonu.

Čelni čovjek MMF-a rekao je to na konferenciji za novinare u Berlinu nakon razgovora s njemačkim političkim vrhom. On ih je, naime, pokušavao nagovriti da podrže paket za spas Grčke. Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je da se odluka o tom paketu mora donijeti što brže, odnosno da treba ubrzati pregovore o njemu koji se vode između grčke vlade, MMF-a i Europske komisije. Izrazila je nadu da će razgovri biti okončani za nekoliko dana.

Nakon što je jučer na najnižu razinu spustila kreditni rejting Grčke, agencija Standard&Poor's snizila je i kreditni rejting Španjolske, i to s AA na AA+. U obrazloženju stoji da su izgledi za gospodarski rast u toj zemlji dugoročno vrlo mali, osobito nakon kolapsa građevinarstva koje je bilo obilato kreditirano.

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • Bljakonja:

    Ovaj najavljuje ono kaj su već izrežirali u nekoj od masonskih loža, i kaj je očito neminovnost... Dakle - pripremimo se na novu krizu, recesiju, antirecesijske mjere, stezanje remena...blabla

  • MagicSerb:

    Grčka je već otpisana, samo što niko nema mooda da vam to kaže, pa se evo ja, moodonja, to usuđujem saopštiti. I ne samo Grčka, odmah za njom padaju Portugal i Španija, pa baltičke zemlje, a onda i ostale balkanske ... prikaži još! prćije. Što pre ovaj i ovakav (truli kapitalistički) sistem zahvati što više zemalja, pre će mu se početi tražiti alternativa zasnovana na poštenijim i humanijim osnovama.

  • Ugo Kajvez:

    EU = YU .. na kvadrat !!