Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VEČERNJI REAGIRAO ŠEF HSLS-a

Sin tajnika MUP-a ima biznis s uvozom stranaca. 'Ako se dokaže sukob interesa, više neće biti tajnik!'

Zagreb:  Dario Hrebak komentirao uhi?enja vezana za EU fondove
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.04.2023.
u 11:44

Osobno ne odobravam ovakav način ponašanja HSLS-ovih dužnosnika. S obzirom na položaj koji ima u MUP-u, Katić je svom sinu morao objasniti da ovo nije najbolji način za pokretanje poduzetničke karijere, rekao je Hrebak

Ovo je izrazito neugodna situacija i ako Povjerenstvo kaže da je Žarko Katić bio u sukobu interesa, on ne može ostati državni tajnik u MUP-u iz kvote HSLS-a. Kazao je to šef HSLS-a Dario Hrebak nakon što je Premium Večernjeg lista objavio kako sin Žarka Katića ima tvrtku za uvoz stranih radnika iako mu je otac u MUP-u, između ostaloga, zadužen upravo za imigraciju odnosno izdavanje radnih dozvola i reguliranje boravka stranaca u Hrvatskoj i kontrolu agencija koje se time bave.

– Ova situacija nije u skladu s načinom na koji se javna funkcija mora obnašati, kako ja mislim. Očekujem od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se žurno očituje po ovom pitanju. Osobno ne odobravam ovakav način ponašanja HSLS-ovih dužnosnika. S obzirom na položaj koji ima u MUP-u, Katić je svom sinu morao objasniti da ovo nije najbolji način za pokretanje poduzetničke karijere, rekao je Hrebak koji je dodao kako mu je o cijelom slučaju malo nezahvalno govoriti s obzirom na to da je upravo Katić bio njegov protukandidat na prošlim unutarstranačkim izborima u HSLS-u za predsjednika stranke.

Podsjećamo, sin državnog tajnika u MUP-u Filip Katić ima svoju tvrtku od 2020. godine, a otac mu je na političkoj funkciji državnog tajnika iz kvote koalicijskog partnera HSLS-a od 2017. godine. Zanimljivo je i da MUP sve do pitanja Večernjeg lista za potencijalni sukob interesa državnog tajnika nije ni znao jer Žarko Katić nikomu od svojih nadređenih nije prijavio kojim se točno biznisom bavi njegov sin Filip.

VIDEO Dvadeset godina žena iz Istre dizala mirovinu članice obitelji koja je umrla 2001.

Komentara 16

KU
Kujttim
11:55 06.04.2023.

Stvar je jednostavna. Onaj tko je potpisao imenovanje Katića treba ga i razriješiti, a ministar unutarnjih poslova treba uzeti izjavu na zapisnik od svog državnog tajnika.

LU
luftbrenzzer
13:05 06.04.2023.

Ova mu je najbolja: Nije znao što mu sin radi....he....he....

PN
premda_nije
11:49 06.04.2023.

Drago mi je vidjeti da ta moćna stranka još postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije