Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dmitrij Medvedev

Ako SAD nastavi s prijetnjama, Rusija će postaviti projektile uz EU

Dmitrij Medvedev
AFP
23.11.2011.
u 19:40

Izjavu je potaknula američka odluka da postavi raketne projektile do 2020. godine, što Rusija smatra prijetnjom pa bi kao odgovor SAD-u postavila svoje raketne projektile na europske granice

Ne bude li dogovora između SAD-a, NATO-a i Rusije, "moderni oružani sustav" mogao bi biti premješten u Kalinjingrad, kazao je u televizijskoj izjavi ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, a prenosi BBC.

Izjavu je potaknula američka odluka da postavi raketne projektile do 2020. godine, što Rusija smatra prijetnjom pa bi kao odgovor SAD-u postavila svoje raketne projektile na europske granice.

SAD i Rusija potpisali su sporazum o nuklearnom naoružanju u travnju 2010. godine koji je Obama okarakterizirao kao najvažniji ugovor potpisan između te dvije države u posljednja dva desetljeća, stoga, ako Rusija nastavi s prijetnjama, to bi mogao biti ozbiljan udarac za odnose dviju država, procjenjuje BBC.

SAD je htio smjestiti svoj proturaketni štit u Poljsku i Češku na što je Rusija prigovorila te je Obama, nakon što je preuzeo dužnost predsjednika, odgodio te planove.

SAD se pravda da je štit namijenjen obrani od potencijalnih napada država poput Irana.

Komentara 14

AJ
Ajduk
20:01 23.11.2011.

Znaci da ce u slucaju sukoba Amerikanci zrtvovati i poslednjeg Evropljanina ! Dok potpisuju sporazume o ne napadanju sa Rusima Amerikanci stvaraju sve brza i razornija oruzja kojim ce u buducnosti pokusati da se obracunaju sa Rusima i da im preotmu teritorije zarad sirovina i VODE ?! Ne sluti na dobro.

PR
Protivcenzure
20:04 23.11.2011.

štit ne neće spasiti od idijota koji otme avion i zabije ga u zgradu! to su uobičajena prepucavanja pred kampanje....gledamo to već 50 godina.

OB
-obrisani-
19:56 23.11.2011.

Ovo svakako pogledati Russian News Anchor Gives Middle Finger Salute While Mentioning Obama ..... tako se komentiraju vijesti o Obmani u Rusiji .....he,he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije